Declaraţiile privind impozitul pe profit şi obligaţiile la stat au fost modificate

0

Direcţia Generală a Finanţelor Publice informează că a fost aprobat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nr. 70/2012 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui  ANAF nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă.

Ordinul modifică:

–  Anexa nr. 2 ,,Declaraţie privind impozitul pe profit”, cod 14.13.01.04;

– Anexa şi Instrucţiuni de completare ale formularului 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, cod 14.13.01.99/bs

De asemenea, Nomenclatorul privind obligaţiile de plată la bugetul de stat prevăzut în anexa nr. 15 din Ordinului preşedintelui ANAF nr. 101/2008 a fost completat prin introducerea  a două creanţe fiscale:

– impozit pe veniturile din arendă – poziţia nr. 12 care se declară şi se plăteşte lunar, până la 25 inclusiv a lunii următoare plăţii venitului;

– contribuţia trimestrială datorată pentru medicamentele suportate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi din bugetul Ministerului Sănătăţii – poziţia nr. 63 care se declară şi se plăteşte până la 25 a celei de-a doua luni următoare încheierii trimestrului pentru care se datorează contribuţia.

Totodată, din formularul 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit” şi din instrucţiunile de completare a acestuia s-au eliminat secţiunile referitoare la impozitul minim.

De reţinut! Noul model al formularul 101 se foloseşte începând cu declararea obligaţiilor anuale aferente anului fiscal 2011.

Formularul 100 – Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat

Formularul 101 – Declaraţie privind impozitul pe profit

 

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.