Oltean (PDL): Dacă guvernul nu găseşte soluţii de rezolvare a problemelor, singura soluţie este plecarea guvernului

– Dacă guvernul nu găseşte soluţii de rezolvare a problemelor reale cu care se confruntă România, singura soluţie este plecarea guvernului, a declarat vineri, la Bistriţa, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, care a avansat şi un termen de o lună pentru prezentarea unui set de măsuri de către Executiv.

Ioan Oltean recunoaşte că măsurile luate până acum de guvernul Boc nu au adus „un plus de mâncare în farfuria cetăţeanului”. „Este adevărat – şi acesta este lucrul cel mai grav – că toate măsurile pe care guvernul le-a luat, măsuri de criză peste care s-au pus măsuri de modernizare a ţării, n-au adus până în acest moment un plus în buzunarul cetăţeanului, un plus de mâncare în farfuria cetăţeanului. Este un lucru absolut adevărat şi ştim, dar în acelaşi timp este adevărat că sunt create toate premisele ca începând din acest an acest lucru să se întâmple. Şi este păcat că într-un moment în care se conturau sau se conturează această realitate au apărut mişcări care pun în dificultate România şi guvernul în gestionarea corectă a societăţii româneşti”, a spus Oltean.

Liderul PDL consideră că, dacă aceste măsuri de rezolvare a problemelor semnalate de oamenii ieşiţi în stradă nu vor fi găsite, singura soluţie rămâne plecarea guvernului, pentru că semnalul tras de români este că a ajuns „la maximă suportabilitate”.

„Guvernul a luat act. Poate că, prin prisma acestor mişcări, a realizat mai bine decât oricând care este situaţia reală din România. Poate că ‘furat’ de acest acord tacit al populaţiei privind reformele a crezut că se poate continua la nesfârşit şi că populaţia poate să aştepte chiar până când guvernul va avea la îndemână chiar toate posibilităţile. Iată că populaţia a venit şi a tras un semnal de alarmă extrem de puternic: opriţi-vă, ajunge, am ajuns la maximă suportabilitate. Şi aici guvernul trebuie să înţeleagă acest lucru şi să găsească soluţii de rezolvare a problemelor, pentru că altfel nu există decât o singură soluţie – plecarea guvernului. Este clar, dacă guvernul nici acum nu realizează care sunt dificultăţile ţării şi nu se apleacă cu mai multă atenţie asupra soluţiilor ce se impun, aceea e soluţia, care v-o spune strada”, este de părere Oltean.

Secretarul general al PDL apreciază că guvernul ar trebui să prezinte un set de măsuri cam într-o lună de zile, dar s-a ferit că facă sugestii în acest sens.

„Guvernul avea un set de măsuri pregătite. (…) Nu vreau să le prezint, pentru că nu stă în competenţa mea, sunt un om politic. V-am spus doar că guvernul va trebui să vină cu un set de măsuri care să ducă la dezamorsarea acestor tensiuni. E obligat, altfel guvernul va trebui să plece. (…) Eu cred că cam într-o lună de zile – zic aşa la întâmplare, nu e un termen pe care eu mi l-aş asuma cu certitudine, dar cred eu că într-o lună de zile guvernul ar trebui să vină în faţa populaţiei cu un set de măsuri care să ducă la rezolvarea în mare parte a problemelor cu care se confruntă ţara. (…) Nu mi-aş permite să sugerez public aceste măsuri, pentru că n-aş vrea lumea să zică: uite ce a spus deputatul Oltean şi premierul să vadă altceva. Dar vă asigur că în structurile noastre politice îi sugerăm premierului şi guvernului cam cum vedem noi, cei care suntem în afara guvernului, această problemă”, a mai declarat Oltean.

În opinia lui Ioan Oltean, doar „lipsa de tact” a celor aflaţi la guvernare a făcut ca până acum să nu existe un dialog cu opoziţia pe tema măsurilor ce trebuie luate, dar a apreciat pozitiv iniţiativa guvernului de a invita opoziţia în cadrul unei comisii de dialog social şi economic, unde să dezbată aceste probleme.

Deputatul PDL a adăugat că, în cazul în care premisele economice sunt favorabile, Executivul poate lua în calcul o eventuală majorare a salariilor şi indexarea pensiilor, dar spune că partidul său nu este adeptul măsurilor populiste, chiar dacă riscă „prezenţa în parlament”. „Noi nu suntem adepţii măsurilor populiste. Dacă eram adepţii măsurilor populiste, nu ajungeam aici. Noi ne-am riscat şi în continuare ne riscăm existenţa noastră sau prezenţa noastră în parlament”, a mai spus Oltean.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.