EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Premierul Emil Boc: Protocoalele privind intervenţia în caz de viscol trebuiau respectate

– Protocoalele privind intervenţia autorităţilor statului în caz de urgenţă din cauza viscolului şi zăpezii trebuiau respectate, iar modul în care s-a acţionat în fiecare situaţie în parte va fi analizat, a declarat vineri premierul Emil Boc, după şedinţa de la ora 11.00 a Comandamentului de iarnă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

„Există protocoale pentru fiecare situaţie, vom vedea dacă s-au respectat (…) Unii probabil că nu le-au înţeles foarte bine”, a spus primul-ministru. El a ţinut însă să mulţumească şi tuturor angajaţilor „inimoşi” de la Jandarmerie, Poliţie, IGSU, Armată, Ministerul Transporturilor şi SMURD care prin efortul lor de ore în şir de stat în frig au contribuit la salvarea de vieţi.

Premierul Boc a arătat că după ora 12,00 va rămâne codul galben numai pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, din cauza viscolului care va fi undeva între 50-60 km/h, iar în restul zonelor afectate de căderile de zăpadă şi viscol zilele trecute se intră acum „în linie dreaptă cu activitatea de deszăpezire şi reluarea normală a traficului rutier”.

De asemenea, şeful Guvernului a arătat că trebuie colaborat şi cu autorităţile bulgare, având în vedere că în zona punctelor de trecere a frontierei sunt foarte multe tiruri blocate care aşteaptă ca la sud de Dunăre să se ridice restricţiile de circulaţie.

Pe de altă parte, premierul a atenţionat din nou că, potrivit prognozelor meteo, vor veni mai multe zile foarte geroase, cu temperaturi de minus 15-20 grade Celsius, iar autorităţile trebuie să intre pe protocoalele specifice de acţiune pentru astfel de cazuri. „Autorităţile ştiu ce au de făcut, am comunicat încă de miercuri ca persoanele fără adăpost să fie luate şi puse în siguranţă”, a spus şeful Guvernului, care a arătat că persoanele bolnave, care pot avea probleme majore în expunerea la temperaturi reduse să stea în casă, să evite deplasările şi dacă chiar sunt nevoite să plece afară să îşi ia măsurile de precauţie – să consume ceai etc.

Primul-ministru a mai precizat că la această oră sunt 191 de localităţi cu probleme la furnizarea energiei electrice şi că împreună cu ministrul Economiei, Ion Ariton, va coordona reluarea asigurării acestui servicii de către companiile energetice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata