EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,27 RON
(+0.7%)
GBP
5,34 RON
(+0.51%)
CHF
4,55 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.09%)
BYN
1,75 RON
(+0.84%)
CAD
3,16 RON
(+0.4%)
RSD
0,04 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.73%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(+0.58%)

Preşedintele Erste Bank: „România are şansa să devină un câştigător în Europa”

Preşedintele executiv al grupului Erste Bank, Andreas Treichl, a subliniat că România are o şansă foarte bună să devină un câştigător în Europa, prin măsurile economice pe care le-a luat, preşedintele Traian Băsescu replicând că acest lucru se va întâmpla atunci când va trece criza în întreaga Europă.

‘Vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi cerut să avem o discuţie. Cred că este un moment oportun ca să vedem cum putem împinge lucrurile înainte în 2012, care pare a fi un an riscant pentru întreaga Europă’, a afirmat Traian Băsescu, în debutul întrevederii pe care a avut-o, vineri, la Palatul Cotroceni, cu reprezentantul Erste Bank.

Andreas Treichl a punctat faptul că România se află ‘într-o situaţie bună’, şeful statului adăugând: ‘Pentru moment’.

‘Pentru moment. Multe măsuri dure au fost luate şi cred că cel mai important lucru este ca România să fructifice toate şansele pe care le are acum pentru a crea creştere economică. Dacă vă uitaţi la întreaga Europă şi comparaţi situaţia României cu cea a altor ţări, precum şi faptul că Guvernul a făcut câţiva paşi dureroşi pentru a îmbunătăţi deficitul bugetar, cred că acum România are o şansă foarte bună să devină un câştigător în Europa’, a completat Andreas Treichl.

Şeful statului a precizat că, pentru moment, au fost create şansele ca România să devină un câştigător în Europa. ‘Când o să treacă criza, nu chiar acum. Am fost pe deplin de acord că am creat condiţiile ca România să devină un câştigător, dar atunci când criza o să treacă în întreaga Europă’, a arătat Băsescu.

Preşedintele Erste Bank a mai precizat că România se află în situaţia în care poate ‘construi infrastructură’ şi poate să primească importante fonduri europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata