Rovana Plumb: „Taxa auto nu este o cerinţă europeană. Guvernul a vrut să inventeze o nouă taxă pentru a creşte încasările la buget”

3

Eurodeputatul PSD Rovana Plumb a afirmat vineri că declaraţiile purtătorului de cuvânt al comisarului european pentru taxe, uniune vamală, audit şi antifraudă Algirdas Semeta sunt o confirmare a faptului că taxa auto nu este o cerinţă a instituţiilor europene.

„Comisariatul de resort a transmis cât se poate de clar faptul că taxa auto nu este o cerinţă a instituţiilor europene. Mai mult, a avertizat practic Guvernul că o astfel de taxă trebuie să fie conformă legislaţiei europene. Guvernul de la Bucureşti a fost preocupat sa inventeze o noua taxa pentru a creşte încasările bugetare. Ea nu a fost gândită ca un instrument pentru protecţia mediului, ci strict ca o nouă modalitate de a colecta bani. Ministrul Mediului i-a mai ameninţat pe români în această toamnă că taxează centralele de apartament, pentru că aşa ni s-ar cere de la Bruxelles, ceea ce era cât se poate de fals”, a declarat vineri, 27 ianuarie, europarlamentarul PSD Rovana Plumb.

În opinia sa, Guvernul ar trebuie să renunţe „la artificiile” prin care încearcă să crească şi mai mult „povara” fiscală pentru români, „fără a ţine cont de realitate”. Rovana Plumb susţine că mediul poate fi protejat fără însă a impune biruri pe umerii celor care se lupta să supravieţuiască, iar astfel de măsuri ar trebuie decise prin dezbatere cu toţi cei interesaţi ţinând cont de legislaţia europeană de interesul contribuabilului şi de obiectivele privind protecţia mediului.

„Legislaţia Uniunii Europene nu obligă niciun stat membru să impună taxa pentru prima înregistrare. Totuşi, dacă un stat membru decide să aplice o astfel de taxă ea trebuie să respecte legislaţia europeană, evitând cu preponderenţă orice fel de discriminare în aplicarea ei”, a precizat Natasja Bohez Rubiano, ofiţerul de presă al comisarului european pentru taxe, uniune vamală, audit şi antifraudă, Algirdas Semeta.

loading...

Citește și
3 Comentarii
  1. DAN spune

    Mai bine o scoate si opreste si pr rabla ca si asa e o mafie cetateanul de rand ia 1000ron iar diferenta samsari care nu declara venit.Ce atata ajutor pt industria auto?mai sunt industri de ajutat.

  2. mihai spune

    observ ca borbely isi face planuri mari pentru anul ce urmeaza,dar ce, crede ca mai apuca?oricum atita o invirt de ani de zile taxa asta ca nu mai stie omul pe ce lume traieste.Cu ani in urma lucram ca inspector ITP,schimbau legile de la luna la luna,ba ca se face fumul la un an,ba ca nu se mai face.Apoi plimbam oamenii pentru o simpla dovada de retinere a talonului intre RAR si statie ITP,fiecare spunea:du-te la ceilalti,s-a schimbat legea,nu e de competenta noastra,si asa mai departe….sper din tot sufletul sa scapam o data de astia

  3. vali spune

    mai fratilor asa ceva numai in romania mai poti sa vezi, de trei saptamani mi-am luat o masinuta care era inmatriculata in tara in luna octombrie 2009, si cand am fost cu ea la transcrieri mi-au spus ca daca vreau s-o trec pe mine sa mai platesc si eu taxa auto inca odata cu toate ca ea a mai fost o data achitata, sau sa mai astept sa vedem ce o sa fie cu taxa auto. poate cineva sa ma lamureasca si pe mine de ce trebuia sa platesc si eu inca o data???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.