Secretara lui Warren Buffett câştigă cel puţin 200.000 de dolari pe an

– Debbie Bosanek, secretara miliardarului Warren Buffett a devenit un personaj în Statele Unite, după ce a fost pomenită de preşedintele Barack Obama în recentul său discurs despre starea naţiunii. Obama s-a referit la actualul sistem de taxare şi la nedreptăţile pe care acesta le iscă: secretara lui Buffett plăteşte taxe mai mari decât şeful miliardar, aflat pe un loc fruntaş în topul mondial al bogaţilor lumii (este de fapt o chestiune de procente de impozitare).

Jurnaliştii s-au întrebat cât câştigă de fapt secretara lui Buffett iar un comantator de la revista americană Forbes a ajuns la un răspuns, destul de aproxomativ, este adevărat, dar suficient de relevant. În baza treptelor de impozitare ale IRS (fiscul american), venitul anual al secretarei miliardarului ar trebui să fie cuprins între 200.000 de dolari şi 500.000 de dolari pe an.

Cert este că un american din doi câştigă sub 25.000 de dolari anual, ceea ce înseamnă că secretara lui Warren Buffett, la un venit de peste 200.000 de dolari pe an, trăieşte mai bine decât 90% dintre americani, în contextul în care circa 6% dintre americani câştigă peste 100.000 de dolari, scrie Capital.ro.

Debbie Bosanek este secretara lui Warren Buffett de 20 de ani.

În luna august a anului trecut, miliardarul american a cerut autorităţilor să majoreze taxele pentru persoanele bogate, arătând că acestea plătesc impozite mai mici decât salariaţii cu venituri medii. În acest sens s-a dat drept exemplu: în 2010 el a realizat un venit brut de 62,855 milioane de dolari, pentru care a plătit un impozit de 17,4%. Motivul principal pentru care Buffett a plătit un impozit atât de mic este că o mare parte din veniturile sale au venit din investiţii, care sunt taxate mai puţin decât salariile. „Oamenii care fac bani din bani sunt impozitaţi mult mai puţin decât cei care fac bani din propria lor muncă”, a spus Buffett.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.