Situaţia din nord-estul Bulgariei rămâne gravă

0

– Situaţia din nord-estul Bulgariei continuă să fie gravă din cauza ninsorilor şi viscolului care continuă. Sunt închise toate drumurile din judeţul Dobrici, cu excepţia arterei rutiere între Dobrici, Balcic, Albena şi Nisipurile de Aur.

Impracticabilă este autostrada între Varna şi Şumen, precum şi mai multe drumuri pe teritoriul judeţului Varna. Traficul este oprit şi între oraşele Stara Zagora şi Nova Zagora din sudul Bulgariei.

Codul roşu pentru circulaţia rutieră declarat joi de ministrul dezvoltării regionale Liliana Pavlova rămâne valabil pentru întreg teritoriul ţării, ceea ce înseamnă că vehiculele de peste 10 tone nu au voie să circule pe drumurile din reţeaua rutieră naţională.

Agenţia de Infrastructură Rutieră de la Sofia a informat vineri dimineaţă că situaţia din ţară revine la normal, cu excepţia regiunii de nord-est unde ninsorile continuă, iar vântul este foarte puternic. Autorităţile recomandă cetăţenilor să nu călătorească decât în cazuri de urgenţă. În cazul în care călătoria se impune, şoferii sunt sfătuiţi să-şi echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri, să fie alimentate cu combustibil suficient, să aibă la ei apă şi telefoane mobile încărcate, să conducă cu atenţie şi să respecte dispoziţiile organelor de control.

Opt municipalităţi au declarat stare de urgenţă, iar multe şcoli vor rămâne închise în ziua de vineri. Câteva zeci de localităţi mai mici au rămas fără curent electric după ce firele au fost rupte de zăpadă şi vântul puternic.

Temperaturile minime în Bulgaria se situează vineri între minus 9 şi minus 2 grade, iar meteorologii avertizează că acestea vor continua să scadă şi în următoarele zile vor ajunge local la până minus 20 de grade.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.