EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Românii strigă „Trădarea de ţară, în aur se măsoară!”. Vezi răspunsul Ministerului Mediului

2

– Peste 300 de persoane din Bucureşti, dar şi din zona Roşia Montană, Cluj, Braşov şi Timişoara, protestează sâmbătă, 28 ianuarie,  în faţa Ministerului Mediului din Piaţa Constituţiei, împotriva Proiectului ‘Roşia Montană’. Purtând parcarte pe care se poate citi „Roşia Montană este România, Roşia Montană este şi a mea” sau „Roşia Montană nu va dispărea, oamenii de aici nu vor pleca”, protestatarii scandează lozinci precum „Avem toţi o rană, Roşia Montană!”, „Salvaţi Roşia Montană!” sau „Trădarea de ţară, în aur se măsoară!”.

– În replică, Ministerul Mediului şi Pădurilor le răspunde că „va propune Guvernului aprobarea acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roşia Montană doar în cazul în care există certitudinea că investitorul va respecta cele mai bune practici în ceea ce priveşte mineritul, pentru a nu fi afectat mediul”, potrivit unui comunicat al MMP .

Potrivit sursei citate, Ministerul Mediului şi Pădurilor gestionează componenta legată de procedura de evaluare a impactului asupra mediului, partea economică a proiectului Roşia Montană fiind de competenţa Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

„În ceea ce priveşte componenta de mediu a acestui proiect, la acest moment, proiectul Roşia Montană este în plin proces de evaluare a impactului asupra mediului. Subliniem că Ministerul Mediului şi Pădurilor va propune Guvernului aprobarea acordului de mediu pentru proiectul minier de la Roşia Montană doar în cazul în care exista certitudinea ca investitorul va respecta cele mai bune practici în ceea ce priveşte mineritul, pentru a nu fi afectat mediul”, precizează comunicatul Ministerului Mediului.

Potrivit MMP, evaluarea acestui proiect este realizată de o Comisie de Analiză Tehnică (CAT) formată din reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Academia Română, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Institutul Geologic al României, Garda Naţională de Mediu, Administraţia Naţională Apele Române.

Peste 300 de persoane din Bucureşti, dar şi din zona Roşia Montană, Cluj, Braşov şi Timişoara, protestează sâmbătă, de la ora 11,45, în faţa Ministerului Mediului din Piaţa Constituţiei, împotriva Proiectului ‘Roşia Montană’.

Purtând parcarte pe care se poate citi „Roşia Montană este România, Roşia Montană este şi a mea” sau „Roşia Montană nu va dispărea, oamenii de aici nu vor pleca”, protestatarii scandează lozinci precum „Avem toţi o rană, Roşia Montană!”, „Salvaţi Roşia Montană!” sau „Trădarea de ţară, în aur se măsoară!”.

„La miting au venit peste 300 de persoane, atât din Capitală, cât şi din alte oraşe din ţară. Prin această acţiune vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la atitudinea Ministerului Mediului faţă de Proiectul Roşia Montană, deoarece ministrul de resort, Laszlo Borbely, a dat deja de înţeles că proiectul va fi aprobat la un moment dat”, a declarat dna. Ştefania Simion, de la Asociaţia Alburnus Maior Roşia Montană – unul dintre organizatorii mitingului, alături de CNS Cartel Alfa.

loading...

Citește și
2 Comentarii
  1. bunul simt spune

    Nu-i vorba doar de solutii de mediu fara cianuri, etc. E vorba si de redeventa de exploatare, care ar trebui sa fie cu mult mai mare pentru statul roman

  2. romanul spune

    HOTIE.PE FATA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.