Băsescu, întrebat ce va spune la Bruxelles despre proteste: „Le voi spune că sunt fireşti”

0

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat duminică, la Palatul Cotroceni, că, în cazul în care va fi întrebat la Bruxelles despre situaţia protestelor din ţară, va spune că românii au plătit „costul austerităţii” şi că acum este rândul politicienilor.

Le voi spune că sunt proteste fireşti, generate de măsurile luate de România, că românii au plătit costul austerităţii, rămâne să îl mai plătească şi politicienii„, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului va fi prezent luni, la Bruxelles, la lucrările reuniunii informale a Consiliului European.

De mai bine de două săptămâni, în fiecare zi, în Bucureşti şi în diferite localităţi din ţară, au avut loc proteste antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

Zilele trecute, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu afirma că românii şi-au făcut datoria în ceea ce priveşte trecerea prin criza economică şi că politicienii trebuie să asigure stabilitatea şi continuitatea proceselor de reformă.

„Pentru a reuşi, poporul şi-a făcut datoria. A fost supus proceselor de austeritate, care, ce-i drept, au fost aplicate şi politicienilor, dar la ei s-a simţit mult mai puţin decât la omul care avea salariul de 1.000 de lei. Poporul şi-a făcut datoria cu privire la trecerea prin criză. A fost supus unor măsuri de austeritate severe. Este de data aceasta rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea proceselor de reformă. Fără stabilitate, vă asigur, nu avem nicio şansă. Cu stabilitate politică, cu înţelegere între partide, ce şi când şi ce date îşi aleg ei pentru alegeri este treaba lor, cu certitudine reuşim şi ar fi păcat ca politicieni lipsiţi de responsabilitate să dea cu piciorul sacrificiilor pe care de doi ani le fac românii”, spunea şeful statului.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.