China a aprobat un nou ajutor pentru Phenian imediat după moartea lui Kim Jong-il

China a decis să furnizeze Coreii de Nord un important ajutor alimentar şi energetic la o zi de la anunţul decesului lui Kim Jong-il, un gest de sprijin faţă de regimul nord-coreean în această perioadă de tranziţie, a relatat luni (30 ianuarie 2012) un cotidian japonez, preluat de France Presse.

La 20 decembrie, cu ocazia unei reuniuni a unor înalţi responsabili chinezi sub conducerea preşedintelui Hu Jintao, China a decis să transfere 500.000 de tone de hrană şi 250.000 de ţiţei vecinului şi aliatului său nord-coreean, a scris Tokyo Shimbun de la Seul, citând surse neprecizate.

China a luat această decizie pentru a „stabiliza noul regim al lui Kim Jong-un”, fiul şi succesorul tatălui său, Kim Jong-il, în fruntea ţării comuniste, a precizat una dintre sursele citate de cotidian, care a adăugat că nu cunoaşte dacă ajutorul promis a fost deja livrat.

Ministerul sud-coreean al Reunificării, însărcinat cu gestionarea afacerilor bilaterale cu Coreea de Nord, nu a dorit să comenteze acest articol. Principala susţinătoare a Coreii de Nord, căreia îi furnizează în mod regulat ajutor, China caută să evite o prăbuşire a regimului nord-coreean, ce ar avea drept consecinţă, potrivit AFP, un aflux de milioane de refugiaţi pe teritoriul său

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.