China a aprobat un nou ajutor pentru Phenian imediat după moartea lui Kim Jong-il

0 9

China a decis să furnizeze Coreii de Nord un important ajutor alimentar şi energetic la o zi de la anunţul decesului lui Kim Jong-il, un gest de sprijin faţă de regimul nord-coreean în această perioadă de tranziţie, a relatat luni (30 ianuarie 2012) un cotidian japonez, preluat de France Presse.

La 20 decembrie, cu ocazia unei reuniuni a unor înalţi responsabili chinezi sub conducerea preşedintelui Hu Jintao, China a decis să transfere 500.000 de tone de hrană şi 250.000 de ţiţei vecinului şi aliatului său nord-coreean, a scris Tokyo Shimbun de la Seul, citând surse neprecizate.

China a luat această decizie pentru a „stabiliza noul regim al lui Kim Jong-un”, fiul şi succesorul tatălui său, Kim Jong-il, în fruntea ţării comuniste, a precizat una dintre sursele citate de cotidian, care a adăugat că nu cunoaşte dacă ajutorul promis a fost deja livrat.

Ministerul sud-coreean al Reunificării, însărcinat cu gestionarea afacerilor bilaterale cu Coreea de Nord, nu a dorit să comenteze acest articol. Principala susţinătoare a Coreii de Nord, căreia îi furnizează în mod regulat ajutor, China caută să evite o prăbuşire a regimului nord-coreean, ce ar avea drept consecinţă, potrivit AFP, un aflux de milioane de refugiaţi pe teritoriul său

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata