Crin Antonescu: Se conturează o soluţie prin care Opoziţia să provoace anticipate: greva parlamentară accentuată

1

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică (30 ianuarie 2012) seară că soluţia USL care se conturează pentru provocarea alegerilor anticipate este greva parlamentară accentuată, adică aleşii Uniunii să renunţe la indemnizaţii şi alte beneficii, dar nu şi la calitatea de parlamentar.

„Mâine se va lua această decizie, a soluţiei comune, este o decizie care se va discuta cu parlamentarii fiecărui partid în parte. după aceea împreună în USL. (…) Va fi, să-i spunem, o grevă accentuată, adică o retragere din Parlament cu renunţarea şi la indemnizaţia de parlamentar şi la celelalte beneficii, dar nu renunţarea la calitatea oficială politică de parlamentar, pentru a menţine cvorumul şi pentru a putea activa această calitate prin vot la o adică”, a spus Antonescu la Realitatea Tv.

El a adăugat că alegerile anticipate ar putea fi provocate cel mai uşor printr-un acord politic al tuturor partidelor, iar USL este gata să discute despre acest lucru cu toate partidele de la putere inclusiv cu PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat duminică seară că liderii USL vor avea luni o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor iar în următoarele zile vor discuta cu reprezentanţii societăţii civile pentru a găsi împreună soluţii la situaţia din ţară.

„În afară de gestul politic pe care îl vom face în Parlament, avem un dialog cu organizaţiile neguvernamentale, cu societatea civilă, iar luni vor avea o întâlnire cu sindicatele. Dorim să căutăm o soluţie politică împreună„, a spus Antonescu la Realitatea Tv.

El a adăugat că împreună cu Victor Ponta va merge marţi la Bruxelles pentru a discuta cu liderii de grupuri din Parlamentul European despre situaţia politică din România.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. ion spune

    Ai si tu o grija in lumea asta bai crinel!!!Parca vad ca in campanie, la confruntari, esti varza.Cel mai mare DEMAGOG esti bai crinel!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.