Cuţitarul de la „Commetex“ a fost demis din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie

0

Împotriva lui Dumitru Leşovschi va fi făcută o acţiune în instanţă „pentru daune cauzate societăţii, prin încălcarea îndatoririlor faţă de societate“. Dumitru Leşovschi a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al „Commetex“ SA (J271402/1991, CUI 2043040) în cea mai recentă adunare generală a acţionarilor, desfăşurată în 14 decembrie 2011.

În contextul unui scandal legat de tranzacţionarea unor acţiuni, cu o săptămână înainte, pe 7 decembrie, Dumitru Leşovschi a înjunghiat-o pe contabila şefă a societăţii comerciale, Doiniţa Pavăl, pe care ar fi ucis-o cu cuţitul de vânătoare cu care a atacat-o, dacă nu intervenea să o salveze un bărbat dintr-un birou vecin.

În locul lui Leşovschi, acţionarii l-au numit preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Doru Bostan, născut la data de 19.08.1958 în Piatra Neamţ.

Totodată, a fost aleasă în funcţia de administrator neexecutiv, cu un mandat de 4 ani, Mihaela Iconariu, născută la data de 30.09.1957 tot în Piatra Neamţ.

Câteva demisii au făcut necesare şi alte schimbări în echipa de conducere de la „Commetex“ SA. Astfel, Michaela Puşcaş a demisionat din funcţia de membru CA, însă locul ei nu a fost ocupat de altcineva, iar Jana Nastasă, demisionară din funcţia de cenzor, a fost înlocuită, cu un mandat de 3 ani, de Mihaela Sava.

„Commetex“ SA a rezultat din divizarea fostei Întreprinderi Comerciale de Stat pentru Mărfuri Industriale (ICSMI), de la care a preluat depozitele, printre care cele de carburanţi şi de mobilă. Din ICSMI s-au mai desprins societăţile comerciale „Unic“, „Petrodava“ şi „Pietricica“. După un model asemănător celui de la „Commetex“, la „Unic“ a izbucnit un scandal pentru preluarea controlului societăţii prin concentrarea acţiunilor.

Legendă foto: Dumitru Leşovschi a fost ridicat în cătuşe de la sediul societăţii, la scurtă vreme după înjunghierea contabilei

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.