Cuţitarul de la „Commetex“ a fost demis din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie

0 26

Împotriva lui Dumitru Leşovschi va fi făcută o acţiune în instanţă „pentru daune cauzate societăţii, prin încălcarea îndatoririlor faţă de societate“. Dumitru Leşovschi a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al „Commetex“ SA (J271402/1991, CUI 2043040) în cea mai recentă adunare generală a acţionarilor, desfăşurată în 14 decembrie 2011.

În contextul unui scandal legat de tranzacţionarea unor acţiuni, cu o săptămână înainte, pe 7 decembrie, Dumitru Leşovschi a înjunghiat-o pe contabila şefă a societăţii comerciale, Doiniţa Pavăl, pe care ar fi ucis-o cu cuţitul de vânătoare cu care a atacat-o, dacă nu intervenea să o salveze un bărbat dintr-un birou vecin.

În locul lui Leşovschi, acţionarii l-au numit preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Doru Bostan, născut la data de 19.08.1958 în Piatra Neamţ.

Totodată, a fost aleasă în funcţia de administrator neexecutiv, cu un mandat de 4 ani, Mihaela Iconariu, născută la data de 30.09.1957 tot în Piatra Neamţ.

Câteva demisii au făcut necesare şi alte schimbări în echipa de conducere de la „Commetex“ SA. Astfel, Michaela Puşcaş a demisionat din funcţia de membru CA, însă locul ei nu a fost ocupat de altcineva, iar Jana Nastasă, demisionară din funcţia de cenzor, a fost înlocuită, cu un mandat de 3 ani, de Mihaela Sava.

„Commetex“ SA a rezultat din divizarea fostei Întreprinderi Comerciale de Stat pentru Mărfuri Industriale (ICSMI), de la care a preluat depozitele, printre care cele de carburanţi şi de mobilă. Din ICSMI s-au mai desprins societăţile comerciale „Unic“, „Petrodava“ şi „Pietricica“. După un model asemănător celui de la „Commetex“, la „Unic“ a izbucnit un scandal pentru preluarea controlului societăţii prin concentrarea acţiunilor.

Legendă foto: Dumitru Leşovschi a fost ridicat în cătuşe de la sediul societăţii, la scurtă vreme după înjunghierea contabilei

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata