Femeile parchează mai bine maşina decât bărbaţii

Un studiu britanic difuzat luni (30 ianuarie 2012) contrazice unele stereotipuri: femeile parchează mai corect maşina decât bărbaţii, transmite AFP. Administratorul britanic de parcări NCP a filmat timp de o lună în jur de 2.500 de conducători auto care au parcat în 700 din locurile sale. Rezultatele au fost clare: femeile găsesc mai uşor loc pentru că ele conduc mai încet, în timp ce bărbaţii rulează mai repede şi ratează locurile disponibile.

Tot femeile sunt mai bune când este vorba să se aşeze în faţa locului şi să efectueze manevrele de parcare. Circa 39% dintre femei parchează cu spatele cu mare grijă, aşa cum recomandă şcolile auto, faţă de 28% dintre bărbaţi. La sosire, 52% dintre femei se opresc chiar în centrul locului de parcare, faţă de numai un sfert dintre bărbaţi.

S-a acordat o notă globală conducătorilor auto în funcţie de performanţele lor: 13,4 din 20 femeilor şi 12,3 din 20 bărbaţilor.

Singurul domeniu în care bărbaţii le întrec pe femei este timpul necesar pentru parcare: 16 secunde în medie la bărbaţi, faţă de 21 secunde la femei.

Instructorul auto Neil Beeson, care a pus la punct testul, s-a declarat „surprins” de rezultate, fiindcă „bărbaţii sunt în general mai buni la orele de conducere”. „Se pare însă că femeile reţin mai bine lecţiile”, a recunoscut el la o emisiune TV de pe canalul privat ITV.

„Studiul contrazice şi mitul conform căruia bărbaţii au o mai bună percepţie asupra spaţiului decât femeile”, adaugă instructorul. „Bărbaţii ar trebui să-şi respecte mai mult partenerele de trafic, ţinând seama că ele parchează mai bine. Faptele o dovedesc”, a încheiat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata