EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Sulfina Barbu: Dacă nu vor exista resurse financiare suficiente nu se va putea înregistra nicio indexare de pensii şi salarii

0

Statul trebuie să promoveze politici pentru creşterea competitivităţii, deoarece, fără resurse financiare suficiente, nu se va putea înregistra nicio indexare de pensii şi salarii în viitorul apropiat, a declarat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, cu prilejul seminarului organizat de Blocul Naţional Sindical (BNS) pe tema pieţei muncii, la Palatul Parlamentului.

„Statul trebuie să promoveze politici care să ducă la creşterea competitivităţii. Acest lucru este deosebit de important deoarece, dacă nu vor exista resurse financiare suficiente, nu se va putea înregistra nicio indexare de pensii şi salarii în viitorul apropiat”, a afirmat Sulfina Barbu.

Potrivit ministrului Muncii, autorităţile statului trebuie să vină cu politici de încurajare a tinerilor către piaţa muncii, în condiţiile în care se înregistrează un şomaj ridicat în rândul acestei categorii de populaţie, precum şi pe fondul îmbătrânirii populaţiei în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană.

„Suntem martorii, în acest moment, ai unei schimbări majore la nivelul statelor europene în ceea ce priveşte piaţa muncii. Cea mai afectată categorie a populaţiei sunt tinerii, către care trebuie să se îndrepte politicile autorităţilor publice. Orice angajator are nevoie de forţe de muncă înalt calificată şi remunerată corespunzător pentru a-şi putea îndeplini obiectivele economice. Din acest motiv, proiectele realizate cu fonduri europene în domeniul pieţei muncii sunt bine venite, deoarece ne arată direcţia către care trebuie să ne îndreptăm pentru includerea tinerilor în piaţa muncii”, a spus ministrul Sulfina Barbu.

Aceasta a precizat că la nivelul ţării noastre cel mai ridicat şomaj se înregistrează în nord-estul şi sud-estul ţării, precum şi în Oltenia, unde este necesar ca statul să atragă investitori străini şi români pentru crearea de noi locuri de muncă.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat luni, înainte de şedinţa BPN al partidului, că premierul Emil Boc a fost mandatat de coaliţia de guvernare să negocieze cu delegaţia FMI o majorare de pensii şi salarii începând din luna aprilie.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.