EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Victor Ponta despre propunerea de majorare a salariilor: Va avea acelaşi efect cu suta de lei pe care o promitea Ceauşescu

0

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni (30 ianuarie 2012) că intenţia Coaliţiei de guvernare de majorare a pensiilor şi salariilor este una populistă, arătând că „va avea acelaşi efect cu suta de lei pe care o dădea Ceauşescu”.

Întrebat dacă această măsură va avea afect asupra protestatarilor, Ponta a afirmat că ‘va avea acelaşi efect cu suta de lei pe care o dădea tovarăşul Ceauşescu”.

Liderul PSD a catalogat decizia Coaliţiei drept una populistă şi a arătat că nu va împiedica puterea să pună în aplicare această hotărâre. „Atunci când noi cei din Opoziţie vorbeam de revenirea la pensiile şi salariile tăiate de Traian Băsescu ni se spunea să suntem populişti, dacă cei de acum fac lucrul ăsta înseamnă că nu am fost populişti sau înseamnă că sunt şi cei de la putere. Cred că suntem într-un moment în care acest gen de abordări, care amintesc inevitabil celor mai puţin tineri de decembrie 1989, trebuie să înceteze şi să ne aşezăm la masă şi puterea şi opoziţia actuală, care probabil va schimba lucrurile în viitor şi va trece la guvernare, alături de partenerii noştri europeni să vedem ce se poate face. Din punctul nostru de vedere există soluţii pentru realocarea fondurilor actuale, nu noi fonduri sau mărirea deficitului, pentru a încerca să reparăm o parte din greşelile făcute de preşedintele Băsescu şi guvernul Boc”, a spus Ponta.

Liderul social-democrat a arătat că liderii Opoziţiei se vor întâlni joi cu delegaţia FMI. În plus, el a susţinut că există o dezbatere demagogică în sensul că Guvernul României face ceea ce face toată Europa.

„Preşedintele Sarkozy, care nu este un om de stânga, este reprezentantul celui mai mare partid de dreapta din Franţa şi unul din liderii de dreapta ai UE, a anunţat un program de reducere a contribuţiilor, exact ceea ce propusese şi USL şi creşterea TVA pentru a sprijini măsurile sociale. Poate că în acest moment discuţiile şi pe plan românesc ar putea fi mai serioase dacă le păstrăm la nivelul: ‘Uite ce bine face Boc şi face toată Europa’ e o discuţie greşită, toată Europa nu face ce face guvernul Boc”, a completat Ponta.

Coaliţia de guvernare l-a mandatat pe premierul Emil Boc să negocieze cu delegaţia FMI o majorare de pensii şi salarii începând din luna aprilie, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, luni, înainte de şedinţa BPN al partidului.

„Membrii conducerii coaliţiei l-au mandatat în clar pe domnul prim-ministru să negocieze cu delegaţia FMI de la Bucureşti mărirea din aprilie a salariilor şi pensiilor”, a declarat Sorin Frunzăverde.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus că banii pentru preconizatele măriri de pensii şi salarii sunt „de la buget”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.