Circa o sută de morţi, dintre care 55 de civili, în violenţele produse luni în Siria

0

Violenţele din Siria s-au soldat luni cu circa o sută de morţi, dintre care 55 de civili, ucişi de forţele de securitate, majoritatea în regiunea Homs, a anunţat marţi Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDH), citat de France Presse.

Cincizeci şi cinci de civili au fost ucişi, dintre care 40 la Homs şi în apropierea acestuia, 9 la Deraa (sud), 5 la periferia Damascului şi unul la Idleb (nord-vest), a precizat OSDH. De asemenea, zece soldaţi dezertori, şase membri ai forţelor de securitate şi 25 de soldaţi ai armatei regulate şi-au pierdut viaţa, conform aceleiaşi surse.

Cadavrele unei familii de şase persoane – tatăl, mama şi cei patru copii ai acestora -, omorâte joi, au fost descoperite la Karm al-Zeitun, în apropiere de Homs, a mai adăugat OSDH.

Violenţele au crescut în intensitate în ultimele zile în Siria, în contextul în care şefii diplomaţiilor din SUA şi mai multe ţări europene urmează să se exprime marţi în faţa Consiliului de Securitate al ONU pentru a sprijini planul de pace arab în Siria, în pofida opoziţiei ruse.

Luni, MAE sirian a afirmat într-un comunicat că Damascul ‘va continua să se apere împotriva terorismului’ şi a acuzat SUA şi ţările occidentale că vor să semene ‘haos’. Represiunea a făcut mii de morţi de la începutul revoltei populare împotriva regimului Bashar al-Assad la jumătatea lui martie, aminteşte AFP.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.