Emil Boc anunţă că, de săptămâna viitoare, s-ar putea reduce durata de înfiinţare a unei firme

2

Premierul Emil Boc se aşteaptă ca, începând cu data de 6 februarie, să fie pus în aplicare mecansimul de înfiinţare a unei firme în trei zile.

„Prioritatea noastră rămâne, fără niciun fel de discuţie, susţinerea creşterii economice în 2012. Şi ştiţi bine că avem câteva motoare ale creşterii economice care trebuie avute în permanentă atenţie de către dvs: unul, cele şase miliarde din fondurile europene, care trebuie să devină realitate, doi – cheltuirea cu eficienţă a celor 38,2 miliarde de lei din bugetul de stat pentru investiţii, trei – utilizarea schemelor de ajutor de stat şi de ajutoare de minimis, pe care Guvernul le are la dispoziţie pentru sprijinirea firmelor, a IMM-urilor, a celor care creează locuri de muncă.”

„Nu în ultimul rând, continuarea simplificării procedurilor administrative, de reducere a tarifelor şi taxelor parafiscale şi de simplificare a procedurilor la care sunt supuse firmele”, a afirmat, luni (30 ianuarie 2012), la începutul şedinţei de Guvern, premierul Emil Boc.

Primul ministru a spus că speră ca, de săptămâna viitoare, mediul de afaceri să poată beneficia de o simplificare a procedurilor administrative.

„Începând cu 6 februarie aşteptăm punerea în aplicare a mecanismului de înfiinţare a unei firme în trei zile. Deja ANAF-ul am înţeles că a pregătit ordinele necesare pentru simplificarea procedurii. La fel solicit şi Oficiului Registrului Comerţului, prin MJ, să coreleze aceste proceduri, astfel încât, începând de săptămâna viitoare, să putem da o veste bună mediului de afaceri cu privire la simplificarea procedurilor administrative, în sensul reducerii duratei de înfiinţare a unei firme. Şi sunt convins că Andreea Vass, consilier de stat, va fi un atent supraveghetor ca acest lucru să se întâmple”, a subliniat premierul.

loading...
Citește și
2 Comentarii
  1. mafalda spune

    FIR-AR AL DR—–I DE PORTAL E-ROMANIA…..UNDE D-ZEU E A.I. MAMALIGARII CE LUCREAZA IN ADMINISTRATIA TARII SA-L FOLOSEASCA…..A COSTAT DE NU MAI AVEM CHILOTI IN FUND!..UNDE E?

  2. Boc si Poc spune

    Asta e solutia, Boculetz, ca se infiinteaza firma in 3 zile in loc de 5?! Te pomenesti ca esti dintre neghiobii care au impresia ca e suficient sa-ti faci firma si gata, asta e tot? Firma isi face orice prost, sa te vad eu de unde gasesti clienti, de unde platesti salarii si de unde platesti TAXELE SUFOCANTE pe care le vrea statul mafiot.

    Redu taxele, Boculetz, redu TVA, redu impozitele, asta e solutia, nu ce prostii indrugi tu!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.