Emil Boc: Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste pentru a periclita stabilitatea economică a ţării

Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste pentru a periclita stabilitatea economică a ţării, a declarat, luni (30 ianuarie 2012), premierul Emil Boc.

„Aş vrea să fac câteva precizări cu privire la avalanşa de solicitări, afirmaţii de creşteri de salarii şi pensii în aceste momente. Vreau să spun foarte clar şi răspicat: Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste pentru a periclita stabilitatea economică a ţării, chiar dacă suntem în an electoral. Asta nu va însemna, însă, că nu ne vom respecta angajamentele pe care le avem stabilite încă din luna decembrie.”

„Şi, ca să fie toată lumea corect informată cu privire la politica Guvernului României în privinţa salariilor şi pensiilor pentru anul 2012, aş vrea să citez din scrisoarea pe care Guvernul a înaintat-o Comisiei Europene şi FMI, în decembrie 2011, în privinţa politicii care se referă al salarii şi pensii: „iniţial, salariile din sectorul public vor fi îngheţate, la fel ca şi pensiile, totuşi, în cazul în care condiţiile economice vor permite acest lucru, avem în vedere aplicare de majorări prudente la salarii şi pensii, mai târziu, în cursul anului””, a afirmat Emil Boc, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a făcut apel la membrii Cabinetului său să rămână pe o linie de comunicare prudentă în ceea ce priveşte recuperările salariale şi indexarea pensiilor, punctând că Guvernul nu se poate angaja în acest proces decât dacă are acoperire în economie. „Fac apel la toţi membrii Cabinetului să rămână pe aceeaşi linie de comunicare, prudentă şi coerentă. Politicienii, evident, pot să facă ce declaraţii doresc, noi însă avem responsabilitatea stabilităţii ţării şi a ne respecta, pe de-o parte, angajamentele, dar nici să periclităm ceea ce cu greutate şi suferinţă românii au câştigat prin măsurile pe care noi le-am aplicat, adică stabilitatea economică a ţării”, a spus Boc.

Premierul Emil Boc a precizat că o indexare a pensiilor şi o majorare salarială fără acoperire în economie ar însemna de fapt să se „vândă iluzii” românilor, care ar trebui să plătească din nou „cu suferinţă” pentru politicile populiste.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.