Marea „catastrofă” a ungurilor din România: Suntem tot mai puţini!

4

Europarlamentarul Tokes Laszlo, liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, susţine că actualmente comunitatea maghiară din România este în descreştere şi se află într-o situaţie „aproape de catastrofa demografică”.

Totodată, Tokes spune că pe etnicii maghiari îi apasă contribuţia în activitatea guvernamentală a UDMR care de 16 ani ţine cu tot dinadinsul să fie actor principal în politica guvernamentală indiferent despre ce guvern şi ce culori politice este vorba.

„Ne este ruşine că UDMR cu tot preţul vrea să fie la putere şi asta e o mare greşeală politică şi un atentat la adresa comunităţii maghiare în descreştere într-o situaţie aproape de catastrofa demografică. Dispare. Când nepoţii dvs. dragi fraţi români vor fi încă în Transilvania, noi numai în muzee vom figura dacă continuăm la fel,” a declarat marţi Tokes într-o conferinţă de presă.

El consideră că o parte din vină aparţine UDMR care a făcut „un compromis la nivel de trădare” în anii 1993-1994, în urma căruia nu a reuşit niciodată să iasă din „fundătură”. Ca exemplu, Tokes a amintit situaţia comunităţii maghiarilor din Oradea, care în 20 de ani a descrescut de la 75.000 la 42.000 de etnici maghiari.

Totodată, Tokes a afirmat că, de altfel, situaţia demografică a întregii Europe este una „catastrofică” în sensul că populaţia europeană este în descreştere.

În altă ordine de idei, eurodeputatul Tokes Laszlo a salutat condamnarea fostului premier Adrian Năstase în dosarul „Trofeul calităţii”, însă consideră că este totuşi „un rezultat foarte modest” în lupta împotriva corupţiei.

„Chiar şi pentru început este un rezultat foarte modest. Este de râsul lumii că numai săracul de Năstase a căzut victimă în această luptă anticorupţie, dar este promiţător, după părerea mea. Dacă un prim-ministru a putut fi judecat, atunci putem spera că şi în Ungaria se va urma exemplul românesc. Felicitări, felicitări!” a declarat marţi Tokes.

loading...
Citește și
4 Comentarii
 1. ion spune

  Din ce in ce mai putini !….Din ce in ce mai bine !

 2. decebalc spune

  E bine asa. perfect va fi cand nu va mai fi niciunul in tara noastra. scade nr ungurilor, dar creste cel al evreilor.

 3. Angela spune

  Nu ungurii sunt problema, dupa parerea mea. Liderii lor sunt o mare problema. Ei sunt rai, avizi, si instiga propria etnie impotriva romanilor.
  Ar trebui facuta o tara in care sa traiasca populatia de etnie roma si liderii maghiari. In rest noi toti ceilalti ne putem intelege perfect.

 4. Andri Popa spune

  A uitat sa spuna ca, datorita politicii UDMR-ului de marginalizare, persecutare si intimidare, procentul romanilor in Harghita scade dramatic. Se poate spune ca, exceptand romanii din zona Toplitei, ce a ramas intotdeauna compact romaneasca, a celor din Voslabeni si a micii comunitati romanesti din resedinta de judet, romanii din Harghita, ce inainte de dualism reprezentau inca o treime din populatia zonei, sunt pe cale de disparitie. Si acesta drama se petrece tacut, cu complicitatea statului roman, ce nu a miscat in ultimii 20 de ani niciun deget pentru a-i apara si stimula sa ramana pe pamanturile stramosesti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.