A ÎNCEPUT: Poliţia începe să închidă site-urile de file sharing şi torrente

– Industria cinematografică şi cea muzicală nu mai tolereză pirateria şi furturile de conţinut online, iar anul acesta a început cu adevărat lupta împotriva site-urilor de file sharing şi a pirateriei digitale.

După ce justiţia americană a dispus, săptămâna trecută, închiderea site-ului emblematic de descărcări ilegale Megaupload.com şi arestarea responsabililor săi, ieri poliţia ucraineană a închis cel mai popular site de file sharing din ţară, Ex.ua, acuzându-i pe proprietari de distribuire ilegală de programe, muzică şi înregistrări video protejate prin drepturi de autor, scrie Capital.ro.

Citeste si:  Ucraina: Kievul, paralizat în continuare de viscol

Măsura a fost luată în urma plângerilor formulate de companii de software precum Microsoft şi Adobe, a indicat poliţia.  În timpul percheziţiilor au fost confiscate numeroase computere, inclusiv 200 de servere cu circa 6.000 de terabiţi de informaţii în total, a precizat Ministerul ucrainean de Interne, într-un comunicat.

Poliţia a mai descoperit că site-ul era administrat de un cetăţean leton. Şaisprezece persoane au fost interogate, dar nu se ştie câte au fost reţinute. Conform legii ucrainene, proprietarii site-ului sunt pasibili de 5 ani de închisoare. Potrivit poliţiei, site-ul Ex.ua avea milioane de utilizatori, majoritatea accesându-l de pe teritoriul Ucrainei.

Citeste si:  EURES România: 576 locuri de muncă, disponibile în Spaţiul Economic European

În ţara noastră,  site-ul de torrente tracker.sharereactor.ro nu mai poate fi accesat de două zile. Nu se stie exact dacă acesta a fost închis sau este doar o problemă tehnică care se prelungeşte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata