Apple este cel mai mare producător mondial de PC-uri graţie vânzărilor de tablete

Grupul american Apple Inc a trecut în faţa Hewlett-Packard Co devenind cel mai mare producător mondial de computere personale în trimestrul al patrulea 2011, graţie creşterii vânzărilor de tablete iPad, a anunţat luni (30 ianuarie 2012) firma de cercetare de piaţă Canalys.

Potrivit Canalys, în perioada octombrie-decembrie 2011 piaţa globală de PC-uri (incluzând aici desktopurile, notebookurile, netbookurile şi tabletele) a crescut cu 16% în ritm anual până la 120 milioane unităţi. În schimb, dacă se exclud tabletele piaţa de PC-uri a scăzut cu 0,4% în ritm anual. Canalys estimează că tabletele au fost responsabile pentru 22% din totalul PC-urilor livrate în trimestrul patru 2011.

Citeste si:  Operatorul SEP lansează serviciul de arhivare electronică

Apple a livrat 15 milioane iPaduri şi cinci milioane de computere Mac în trimestrul patru 2011, echivalentul a 17% din numărul total de 120 milioane de PC-uri livrate la nivel global.

De asemenea, Canalys estimează că Apple şi Lenovo au fost singurii producători din top 5 care şi-au majorat cota de piaţă, în timp ce HP, Dell şi Acer au înregistrat un declin al cotelor de piaţă.

Canalys este prima firmă de cercetare de piaţă care a inclus tabletele în estimările privind vânzările de PC-uri.

Citeste si:  NOUTATI LEGISLATIVE - 5 iulie (0449)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata