Băsescu: Nu am indicat un loc din care să tăiem şi să dăm bani

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi (31 ianuarie 2012) că nu a identificat în buget „un loc” din care să se poată tăia şi da bani. „Eu nu am identificat în buget un loc din care să tăiem şi să dăm bani, dar eu nu am competenţa extraordinară a politicienilor care ieri găseau soluţii”, a spus şeful statului.

El a făcut un apel la realism către toată clasa politică. De asemenea, preşedintele i-a îndemnat pe cei care au anunţat posibilitatea unor majorări să indice şi sursele acestora.

„Fac un apel la realism al politicienilor, eu ştiu că foarte mulţi din cei aflaţi în Coaliţia de la guvernare au sentimentul că şi-au sacrificat voturile. Eu le confirm că da, şi-au sacrificat voturile pentru că nu au explicat suficient, în primul rând, dar şi le-au sacrificat pentru ţară, aşa că să rămână pe această poziţie, pentru că România este într-un echilibru fragil, aş spune, dacă privim nu numai la situaţia ei”, a afirmat Traian Băsescu într-o declaraţie susţinută la Cotroceni.

Coaliţia a decis luni să-l mandateze pe premierul Emil Boc să negocieze cu FMI creşteri de salarii şi pensii.

Premierul Emil Boc a declarat luni că nu poate promite că pensiile şi salariile se măresc de la 1 aprilie pentru că acest lucru depinde de analiza economică a primului trimestru şi pentru că depinde şi de contextul economic internaţional.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.