Cezar Preda: De ce să nu aibă românii parte şi de o grevă de lux?

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, 1 februarie, în plenul Camerei, că acţiunea de protest a parlamentarilor Opoziţiei reprezintă o „grevă de lux” şi a precizat că acuzele privind nenumăratele asumări de răspundere ale Guvernului nu se susţin atâta timp cât au fost făcute şi de Executivul condus de Călin Popescu-Tăriceanu sau când PSD s-a aflat la guvernare împreună cu democrat-liberalii.

De ce să nu aibă românii parte şi de o grevă de lux ? Că până acum au avut parte săracii de tot felul de greve. Ei, şi acum au parte de una de lux în care colegii noştri parlamentari au venit şi au luat funcţiile, ca să nu stea fără funcţii şi pe urmă pleacă acasă. Dar nu pleacă chiar de tot. Mai au de făcut vizite în străinătate, mai au de participat la anumite acţiuni”, a declarat Cezar Preda.

Acesta a răspuns protestelor parlamentarilor Opoziţiei care vociferau în sală că şi-ar dori să fie apostrofat de aceştia în fiecare zi de activitate a Camerei până la 1 iunie. Democrat-liberalul a acuzat faptul că anumite mesaje lansate de parlamentarii PNL şi PSD conţin „neadevăruri”.

„Se condamnă că în acest Parlament am cedat în faţa Guvernului şi am făcut foarte multe asumări.(…) USL nu va admite şi nu a admis: am făcut patru asumări sub conducerea premierului Tăriceanu şi patru sau cinci cu PSD într-un an de zile. Deci nu trebuie să vă feriţi de lucruri pe care le-aţi mai făcut. O să le mai faceţi. Dacă ţara are nevoie de aşa ceva o să le facem împreună”, a mai spus deputatul PDL.

Totodată, Cezar Preda a menţionat că nu prin protest parlamentar se ajunge la anticipate. „La alegeri anticipate se ajunge picând Guvernul, fiind prezenţi aici. Atunci când Guvernul vine, depuneţi moţiune de cenzură şi votaţi să pice. De acasă nu o să pice Guvernul. Nu încercăm să-i minţim pe români. Trebuie să fim aici.(…) Vă invităm să rămâneţi aici în bănci, să ne supărăm aici, nu la televiziuni şi nu în afara Parlamentului”, a mai declarat deputatul democrat-liberal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.