Englezii, nemulţumiţi că românii le „ocupă” locurile de muncă. Vezi ce SALARII oferă patronii britanici

Peste 2.400 de posturi, vacante, de asistente medicale, ingineri şi bucătari vor fi ocupate de români,  în timp ce şomajul în  Marea Britanie se ridică 8,4% – comparativ cu cel înregistrat în anul 1994.

„Site-ul românesc, TjobsRecruit,  a adus veselie solicitanţilor locurilor de muncă. Anul nou aduce un nou loc de muncă şi o viaţă nouă”, se precizează pe Dailymail.

Românii pot opta pentru 28 de locuri de muncă Taxi Driver, situate peste tot în Regatul Unit, asistenţă medicală  în centrele de îngrijire pentru 12 lire sterline pe oră, poziţiile de vânzări promiţând un salariu minim de 750 lire sterline pe lună, medici pediatri  şi ingineri de aeronave. Sunt, de asemenea, 80 posturi vacante în restaurante, de trei stele şi hoteluri de patru stele din Oxfordshire, Warwickshire, Sussex şi Surrey.

Acestea includ oportunităţi pentru chelneri (12,646 lire pe an), persoane casnice (6.20 lire pe oră), recepţioneri (14,500 lire pe an), lucrătorii de întreţinere ( 7.28 lire pe oră) şi diferite posturi în bucătărie.

În 2010, potrivit unui raport întocmit de British Medical Association, numărul medicilor pediatri şomeri în Marea Britanie, se cifra la aproximativ 3.000. Cu toate acestea, site-ul românesc a publicat oportunităţi pentru medicii pediatri în spitalele din Marea Britanie.

Henry Smith, conservator MP pentru Crawley, West Sussex, s-a arătat deranjat de faptul  că locurile de muncă, cum ar fi şi cea de bucătar, sunt oferite emigranţilor.  În opinia sa: „acum suntem într-o criză economică mondială şi ar trebui să ne asigurăm locuri de muncă pentru poporul britanic. Nu pot să cred în Crawley şi Gatwick nu există un bucătar, care să corespundă cerinţelorşi a fost nevoie să se apeleze la străini. Şi pentru alte poziţii, aceeaşi situaţie”.

Nu aceeaşi părere a fost împărtăşită şi de unii oameni de afaceri care şi-au exprimat punctul lor de vedere pe  forumul de afaceri private: „sunt britanici calificaţi şi care pot face faţă acestor locuri de muncă şi în aceste condiţii este normal ca pe aceste posturi să concureze în primul rând localnicii, dar am descoperit un deficit de lucrători calificaţi în Marea Britanie, şi mulţi se confruntă cu lipsuri elementare de cunoştinţe”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.