Ilie Năstase: „Cum poate să mă dea la DNA fără nişte probe, nu înţeleg”

Ilie Năstase, care a demisionat în februarie 2008 după ce a condus aproape 11 ani Federaţia Română de Tenis, a dezminţit că ar exista nereguli financiare comise pe durata mandatelor sale şi susţine că acuzele conducerii de acum fac parte din campania de denigrare promovată de Ruxandra Dragomir, actualul preşedinte.

Aflat la Paris în aceste zile, marele campion român a afirmat că o va da în judecată pe Ruxandra Dragomir, deoarece nu au existat nereguli financiare pe durata mandatelor sale în fruntea federaţiei de tenis: ”Nu comentez prostiile unor oameni. Acum sunt la Paris, nu ştiu nimic şi nu mă interesează. O s-o dau în judecată pentru că îmi strică renumele. Cum poate să mă dea la DNA fără nişte probe, nu înţeleg. Dacă erau nişte motive, puteam da un răspuns, dar aşa nu. Mai bine să fie ea întrebată ce a făcut cu banii la organizarea meciului cu Cehia de Cupa Davis. De ce s-a organizat la terenurile de antrenament şi nu la arena Progresul?”.

Ilie Năstase a adăugat că este dispus oricând să vină la DNA, dacă va fi solicitat. ”Dacă mă cheamă DNA-ul, iau un avion privat şi vin imediat, dar nu m-a chemat nimeni până acum”, a precizat Năstase, adăugând ironic că poate să i se trimită plângere şi ”la DNA-ul din Franţa, când sunt acolo”.

Federaţia Română de Tenis a anunţat miercuri că a sesizat DNA-ul, după ce a identificat o serie de nereguli financiare comise în perioada 2001-2008, când federaţia era condusă de Ilie Năstase.

După meciul de Cupa Davis dintre România – Franţa (0-5), de la Sibiu (2008), au apărut mai multe articole în presă privind cheltuielile pentru organizarea întâlnirii care s-au cifrat la 450.000 euro. Năstase declara atunci că singurii bani cheltuiţi de federaţie au fost cei aproape 200.000 euro primiţi prin Hotărâre de Guvern Specială. La cei 200.000 de euro provenind de la bugetul de stat s-au adăugat 55.000 de euro de la Primăria Sibiu.

Scandalul de atunci şi eşecul în înfiinţarea unei academii de tenis, în urma unei decizii controversate în justiţie asupra unui teren, l-au determinat să demisioneze pe Ilie Năstase din funcţia de preşedinte al FRT.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.