Justiţia din SUA obligă o companie americană să înapoieze Spaniei tezaurul găsit pe o navă scufundată

0

Compania americană Odyssey Marine Exploration va trebui să înapoieze Spaniei tezaurul de pe nava „Nuestra Senora de las Mercedes”, format din 500.000 de monede de aur şi argint, după ce Curtea de Apel din Atlanta a respins, marţi (31 ianuarie 2012), recursul declarat de această companie de explorări submarine, informează EFE.

În decizia sa, Curtea se limitează să spună că recursul declarat de Odyssey a fost respins. Urmează ca un tribunal din Florida, după ce va fi notificat oficial de Curtea din Atlanta, să stabilească termenele de predare a tezaurului.

Odyssey Marine Exploration a găsit cele 17 tone de monede ale tezaurului de pe „Nuestra Senora de las Mercedes” în mai 2007, în dreptul regiunii portugheze Algarve.

Compania americană a scos, în cadrul unei operaţiuni secrete, tezaurul găsit pe această navă scufundată în 1804. Tezaurul va rămâne într-un loc secret din Florida, sub controlul Curţii de Apel din Atlanta, până ce un tribunal din Tampa (Florida) va prelua cazul şi va superviza înapoierea tezaurului către Spania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.