Kelemen Hunor: UDMR este deschisă şi la varianta anticipatelor

0

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat marţi (31 ianuarie 2012) că Uniunea ar putea susţine şi varianta alegerilor anticipate.

„Am discutat şi azi despre situaţia politică şi vom avea o poziţie constructivă când va fi publicată motivarea Curţii privind decizia de săptămâna trecută.

„Grupurile noastre vor susţine indiferent ce soluţie vom alege (…), indiferent dacă va fi vorba despre comasarea alegerilor, dacă se poate, după motivarea Curţii, dar rămânem deschişi şi la varianta alegerilor anticipate, cu toate că nu asta este soluţia cea mai bună. Conducerea UDMR are o poziţie fermă şi constructivă: stabilitatea politică, stabilitatea economică şi continuarea investiţiilor”, a spus liderul UDMR.

În altă ordine de idei, preşedintele UDMR a declarat că o mărire a salariilor şi pensiilor nu se va putea realiza decât în condiţiile creşterii economice.

„Noi ştim foarte precis că în acest moment ceea ce este prevăzut în buget doar lasă deschisă posibilitatea creşterii salariilor şi pensiilor. În momentul în care va exista o creştere economică vor fi şi venituri suplimentare, altfel ar trebui să luăm de la investiţii. Sunt convins că în perioada imediat următoare vom mai discuta şi vom căuta acele resurse financiare. În acest moment nimeni dintre noi, nici de la UDMR, nici de la celelalte formaţiuni politice din arcul guvernamental, nu a spus că se va întâmpla de mâine„, a susţinut Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat însă că actuala coaliţie a pregătit terenul pentru o majorare a salariilor şi pensiilor şi aceasta se va realiza în momentul în care vor fi disponibile resursele necesare.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.