USL a intrat în grevă parlamentară

1

– Parlamentarii Uniunii Social Liberale au decis miercuri, 1 februarie, cu majoritate de voturi declanşarea grevei parlamentare.

– Lucrările plenului Senatului au fost întrerupte miercuri seară din cauza lipsei de cvorum, pentru asigurarea acestuia fiind necesară prezenţa unui număr de 68 de senatori, în sală fiind prezenţi doar 63 de senatori.

Liderii USL au decis ca parlamentarii Uniunii să nu participe la lucrările plenului Parlamentului, la lucrările comisiilor şi la cele ale Birourilor Permanente.

Liderul PSD, Victor Ponta, a fost cel care a supus la vot propunerea de protest parlamentar, „care va fi teoretic pe termen nedeterminat, până abuzurile actualului regim încetează”.

„Prin păstrarea mandatului nostru de parlamentar putem să participăm la revenirea la normalitate, putem să introducem moţiune de cenzură pentru schimbarea actualului Guvern, putem şi vom participa cu votul nostru la orice fel de procedură constituţională care să ducă la alegeri anticipate, putem şi vom participa cu votul nostru la orice fel de procedură care va duce la suspendarea preşedintelui din funcţie, putem şi vom participa cu semnăturile noastre la contestarea la Curtea Constituţională a legilor neconstituţionale adoptate de Guvern şi acolo unde va fi cazul dacă va fi vorba de tratate internaţionale extrem de importante pe care România trebuie să le ratifice vom reveni la vot„, a spus Ponta la reuniunea parlamentarilor USL.

Protestul propriu-zis va consta în neparticiparea parlamentarilor USL la lucrările Birourilor Permanente, la cele ale plenului şi ale comisiilor, însă aceştia îşi vor mandata un reprezentant – un lider sau un vicelider – care să observe desfăşurarea lucrărilor, pentru a putea fi informaţi.

„O să vă propun ca orice drept bănesc care va rezulta în urma activităţii din această perioadă şi care va fi trimis dumneavoastră în martie să nu îl folosiţi în scop personal şi să folosiţi acei bani care vin de la Guvernul Boc către o direcţie văduvită de măsurile Guvernului Boc. Eu, personal, în martie, când voi primi acele drepturi băneşti, le voi depune la o instituţie SMURD, care a fost în pericol din cauza domnului Băsescu şi a domnului Boc„, a afirmat Ponta.

El a adăugat că participarea parlamentarilor USL la acţiunile de reprezentare internaţională va fi strict limitată la ceea ce ţine de interesele naţionale – Consiliul Europei, Adunarea Parlamentară NATO – sau la acţiunile de protocol şi orice alte deplasări în străinătate vor înceta, liderii de grup trebuind să monitorizeze această situaţie.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. gabi spune

    SA INTRE SI IALOMITEANU IN GREVA, ORICUM FARA EL NE VA MERGE MULT MAI BINE, PSD-ISTUL NAIBII…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.