ORDA suspendă activitatea CREDIDAM până la schimbarea administratorului general

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) anunţă că a retras temporar avizul de funcţionare a CREDIDAM, organismul de gestiune colectivă care gestionează drepturile artiştilor interpreţi sau executanţi, măsură ce are ca efect suspendarea activităţii instituţiei până la schimbarea administratorului general.

„Deoarece până în prezent organismul de gestiune colectivă nu a respectat termenele acordate de intrare în legalitate şi nu a remediat deficienţele existente în activitatea sa, ORDA a dispus retragerea avizului de funcţionare”, precizează un comunicat transmis, miercuri, 1 februarie, de ORDA.

Potrivit sursei citate, retragerea avizului de funcţionare este o consecinţă a gravelor încălcări ale CREDIDAM dar şi vătămarii drepturilor şi intereselor artiştilor, membri sau nemembri, şi utilizatori publici sau privati.

Situaţia a fost constatată de către ORDA în anul 2011 când, prin deciziile directorului general, au fost acordate două termene de 30 (treizeci) de zile pentru intrarea în legalitate a CREDIDAM, ca urmare a deficienţelor constatate în urma controalelor efectuate de specialiştii ORDA.

ORDA precizează că va elibera un nou aviz de funcţionare numai după îndeplinirea masurilor de intrare în legalitate de către CREDIDAM prin schimbarea administratorului general şi asigură titularii de drepturi conexe că această măsură aplicată organismului de gestiune colectivă CREDIDAM nu îi va prejudicia.

Constituit în 1996 ca asociaţie non-profit, CREDIDAM reprezintă interesele artiştilor interpreţi români şi străini, având ca obiect al activităţii colectarea şi repartizarea banilor cuveniţi acestora, proveniţi din difuzarea înregistrărilor comerciale pe teritoriul României de către posturile de radio, TV, cablu, cinematografice, în restaurante, hoteluri, discoteci, etc.

Organizaţia numără în prezent peste 8.000 de membri: actori, balerini, muzicieni din toate genurile (pop, folk, rock, muzică populară sau muzică clasică).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.