Până la cât au scăzut preţurile caselor în Marea Britanie?

Potrivit unui raport al unei firme de investiiţii imobiliare din Marea Britanie, aproape o treime din englezi, respectiv 29 la sută  nu sunt mulţumiţi de locuinţelor lor şi nu îşi pot permite să-şi achiziţioneze o proprietate mai mare. Unul din patru copii este „obligat să împartă un dormitor”, conform site-ului FindaProperty.com, parte dintr-o divizie digitală a Daily Mail şi General Trust.

Analistul imobiliar Samantha Baden consideră că: „accesibilitatea rămâne o problemă principală pentru familiile engleze, cu un cost mediu al unei case cu trei camere în jurul valorii de 193,000 lire. Foarte puţini îşi pot permite să cumpere  sau să închirieze o proprietate de dimensiunea pe care doresc şi în zona preferată. Drept urmare,  ei sunt nevoiţi să facă compromisuri”.

Datele oficiale arată că preţurile caselor au scăzut foarte mult în fiecare regiune, cu excepţia Londrei, şi cu toate acestea rămân inaccesibile pentru mulţi oameni. Zona cea mai afectată este în nord-estul Angliei, în condiţiile în care preţul unei  case a scăzut sub 100.000 de lire, pentru prima dată în ultimii şapte ani.

În octombrie 2007, preţul  unei case medii era de 129,424 lire, astăzi, ea este de  99,464 lire – o scădere de 23 la sută.

Prin comparaţie, preţurile locuinţelor din capitală sunt aproape de un nivel record, respectiv de 345,298 lire,  în urma unei creşteri de 2,8 la suta înregistrate în 2011. În Borough regal din Kensington şi Chelsea, unde locuiesc bancherii, diplomaţii şi avocaţii de top, preţurile au atins aproape un milion de lire sterline – în creşte cu 7,2 la sută.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.