Traian Băsescu: Iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată UE

1 6

Iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană, a afirmat marţi (31 ianuarie 2012) preşedintele Traian Băsescu.

„Iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată UE. Din acest motiv, cele două documente adoptate ieri (la Consiliul European – n.r.) au semnificaţie deosebită: forma finală a tratatului (Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa – n .r.) şi o declaraţie care vizează crearea de locuri de muncă”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a precizat că, în esenţă, Consiliul European de luni a fost unul decisiv pentru ce se va întâmpla în UE, în următorii ani.

„El arată voinţa liderilor politici de a redresa situaţia economică a UE, situaţie care ajunsese la stadiul la care opţiunile nu mai puteau întârzia. În opinia mea, şi aşa s-a întârziat mult”, a completat Băsescu.

„Contrar unor informaţii din presă, la Bruxelles nu s-a semnat nimic. A fost o negociere între liderii politici în încercarea de a menţine principalul obiectiv al măsurilor ce trebuie luate. (…) Forma la care a fost adus tratatul în urma ultimului Consiliu European reprezintă un compromis care menţine ideea că nimeni nu mai poate asigura bunăstarea propriului popor din împrumuturi”, a mai spus preşedintele. AGERPRES
Citit de 71 ori

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. mafalda spune

    DE RASUL CURCILOR AFIRMATRIILE INDIVIDULUI ASTA!…DE TOT RASUL…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata