Vreme deosebit de rece, cu temperaturi minime de până la -29 grade în depresiuni şi de -18 grade în Bucureşti

Vremea se va menţine deosebit de rece, în special în cursul nopţii următoare şi joi dimineaţă, cu temperaturi minime de până la -29 grade Celsius în depresiuni şi de -18 grade Celsius în Bucureşti, posibil mai coborâte la periferie, se menţionează în Raportul zilnic privind situaţia hidrometeorologică şi a calităţii mediului, publicat, miercuri (01 februarie 2012), de Ministerul Mediului şi Pădurilor /MMP/.

În intervalul 1 februarie, ora 8.00 – 2 februarie, ora 8.00, la nivel naţional, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă în special noaptea şi dimineaţa.

Maximele vor avea valori de la -17 la -16 grade Celsius în estul Transilvaniei, nordul Moldovei şi sudul Olteniei, până la -2 grade în Banat şi Crişana, iar minimele se vor situa între -25 şi -15 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -29 de grade, dar şi mai ridicate pe litoral şi în vest.

Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul Moldovei, pe litoral şi în sud-vest, unde trecător este posibil să fulguiască.

Noaptea, cerul se va înnora în toată jumătatea de sud a teritoriului, unde pe arii restrânse va ninge slab şi va fi variabil în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral şi în zona montană înaltă.

Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în zonele joase, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Capitală, vremea va fi geroasă, în special noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -11 grade Celsius, iar pe timpul nopţii termometrele se vor încadra între -18 şi -17 grade Celsius, posibil mai coborâtă la periferie. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Potrivit raportului citat, se menţine în vigoare atenţionările Cod Portocaliu şi Cod Galben de ger, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/, în data de 30 ianuarie a.c.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.