Atenţie! Nou virus periculos, care îţi infectează PC-ul prin simpla deschidere a unui email

0

Un nou atac cibernetic pune pericol PC-urile:  email-urile virusate pot infecta acum calculatoarele, fără ca utilizatorul să deschidă măcar ataşamentul. Utilizatorul nu va fi avertizat – singurul mesaj care apare pe ecran fiind „Loading” / „Încărcare”. Experţii în securitate spun că acestă aplicaţie este „deosebit de periculoasă”.

Generaţiile anterioare de e-mail-uri conţineau „viruşi şi troieni”  de multe ori într-un document, cum ar fi un PDF. Noua formă de virusare a email-urilor a fost detectată de cercetatorii de la Eleven: „Acest spam driveby downloadează automat un software maliţios în PC, în momentul în care utilizatorul dă click pe email pentru a vedea ce conţine”, spun cei de la Eleven.

Email-urile în sine nu sunt infectate. Ca atare, majoritatea site-urilor securizate nu vor fi alertate, iar antiviruşii nu vor şti că este ceva în neregulă.

Experţii afirmă că acest virus este deosebit de periculos: „Acest spam afectează până şi utilizatorii precauţi, care nu ar deschide niciodată un ataşament sau link necunoscut”.

Valul actual de email-uri sunt cu titlul „actualizare de securitate bancară.” Pentru a rămâne în condiţii de siguranţă, compania de securitate recomandă ca  toate setările de securitate din software-ul de email să fie activate la maxim, precum şi actualizarea browser-ului la ultima versiune, astfel încât să fie protejat împotriva software-ului agresiv.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.