Confesiunile unui asasin economic sau cum ajunge o ţară la mâna cămătarilor SUA, Banca Mondială şi FMI (VIDEO, subtitrat în limba română)

– Cu toţii am vrea sǎ cunoaştem secretele din interiorul marilor corporaţii şi sǎ avem idee despre cum lucreazǎ acestea. De cele mai multe ori ne gândim cǎ existǎ lucruri care ne sunt ascunse, din cauzǎ cǎ suntem „prea mǎrunţi” şi „prea proşti” ca sǎ înţelegem cuvinte mǎreţe.

John Perkins este un bǎrbat care susţine cǎ a lucrat adânc în interiorul forţelor motorii ale globalizǎrii corporatiste şi încearcǎ în cartea sa, „Confesiunile unui asasin economic”, sǎ dezvǎluie secretele  „asasinilor  economici”, el însuşi fǎcând la un moment dat parte dintre ei.

Citeste si:  INS: Producţia industrială a rămas în 2012 la acelaşi nivel cu cel din 2011, pe serie brută

Un asasin economic este o persoanǎ extrem de bine plǎtitǎ sǎ convingǎ ţǎrile importante pentru SUA, din punct de vedere strategic, sǎ accepte nişte împrumuturi imense pentru a dezvolta infrastructura şi sǎ se asigure cǎ proiectele profitabile vor fi oferite corporaţiilor americane.

Acestea ajungeau pânǎ la urmǎ sǎ fie înglodate în datorii uriaşe şi astfel intrau sub controlul guvernului SUA şi al Bǎncii Mondiale, aceste instituţii având un rol de „cǎmǎtari”, forţând ţǎrile sǎ li se supunǎ şi direcţionând banii în buzunarele a câteva familii bogate care controleazǎ resursele natural ale planetei.

Citeste si:  Percheziţii la persoane bănuite de evaziune; prejudiciu - aproximativ 10 milioane de lei

Deşi a fost sfǎtuit de multe persoane sǎ nu scrie cartea, acesta a publicat-o pânǎ la urmǎ, descriind drumul sǎu de la „angajatul” care trebuia sǎ forţeze „mâna” liderilor pentru a crea o politicǎ favorabilǎ  SUA şi pânǎ la avocatul pasionat de apǎrarea drepturilor celor care se aflǎ la voia corporaţiilor.

John Perkins povesteşte toate aranjamentele la care a luat parte: afacerile cu petrol ale SUA in Ecuador, Venezuela şi ţǎrile arabe, rǎzboiul din Irak, sau subjugarea a numeroase ţǎri din lumea a treia prin împrumuturi externe cât mai mari şi mai dificil de rambursat.

Citeste si:  ANI: Conflict de interese administrativ în cazul unui fost inspector al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi

“Mijloacele prin care s-a realizat acest lucru variaza de la rapoarte financiare false, alegeri legislative trucate, mitǎ, santaj şi  chiar crimǎ”, spune chiar Perkins.

 

În cele ce urmează, vă prezentăm un discurs al lui John Perkins, vorbind despre metodele de lucru ale unui asasin economic.

Citește și
18 Comentarii
 1. catalina spune

  Este foarte evident ca Romania de azi, a luat locul Venezuelei, Boliviei, Argentinei … de ieri; asta explica foarte clar atitudinea ambasadorului SUA vis-a-vis de „democratia” noastra, pe care o compara cu cea din Siria, sau sustinerea lui Daniel Morar pentru prelungirea mandatului, dincolo de prevederile legale.Ceea ce este mai trist, e faptul ca desi avem posibilitatea sa ne informam, fiindca toate aceste luari de pozitie ale lui John Perkins sunt avertismente foarte explicite, putini sunt cei care constientizeaza ce soarta ni se pregateste, si prea putini cei care reactioneaza. Ma doare sufletul cand ma gandesc ce-i asteapta pe cei tineri, si pe cei mici.

 2. constantin spune

  @catalina
  Eu cred ca sunt si vesti pozitive in legatura cu capacitatea romanilor de a reactiona..

  faptul ca au reactionat in cazul doctorului Arafat a fost un precedent foarte bun si sanatos. a reactionat simtul comun al nevoii de normalitate din mai multi romani, care au respins cinismul politicienilor de a face vanzare-cumparare si din medicina de urgenta, adica cea din cazurile la limita dintre viata si moarte

  sigur, miscarea initiala a devenit mult mai tulbure pe parcurs, si-a pierdut din duhul adevarului de inceput

  totusi, feed-backul pe care l-a dat chiar FMI, presand pe guvernanti („vasalii” lor dupa banuiala mea) sa se implice si sa dezamorseze tensiunea sociala, mi-a aratat ca inclusiv FMI-ul se teme de prea multa libertate exercitata de romani (care le poate strica agenda lor de lucru cu Romania). iar frica asta a FMI arata ca a fost ceva ce nu au putut controla

  altfel spus, a fost o confirmare a ziselor marelui nostru Mircea Vulcanescu „la noi romani se poate numai cand nu se mai poate”

 3. mihailAndrei spune

  Incepand din anul asta va trebui sa returnam finantatorilor de la Washington 13,4 miliarde de euro.

  Daca Guvernul nu are la dispozitie bani pentru a-si plati partea catre FMI, ar putea fi nevoit sa mareasca in continuare taxele ori sa aplice noi reduceri de cheltuieli, inclusiv cu salariile.

  Sau sa se imprumute pentru a trece, punctual, fiecare „hop” in parte, dar acest imprumut ar insemna o noua rostogolire a datoriilor care, pana la urma, tot pe spatele populatiei vor fi rambursate.

  13,4 miliarde de euro este suma totala pe care trebuie sa o rambursam la FMI pana in 2015.

  Directia e data clar …saracirea popoarelor.
  Peste tot in Europa, pe asa-zisul fond al crizei se reduc salariile, se distrug firmele private. UE nu accepta alternativa, desi ea exista.
  Comanda e clara …taierea fondurilor si veniturilor indivizilor, saracirea bugetelor nationale, toate indatorate la Comisia Europeana , la FMI si la Banca Mondiala.
  Iar guvernantii, executa planul prestabilit.

  Fireste ca sunt si alte solutii, numai ca Oculta nu le vrea.

 4. George Todirascu spune

  E clar tara noastra merge pe urmele Ecuadorului , Chile , Bolivia , Argentina etc . Actualii politicieni in frunte cu Basescu acolo ne-au dus

 5. pop spune

  Am ras noi de Nea Nicu cu „agenturili” lui…dar sa recunoastem ca avea dreptate.

 6. ZvT spune

  Să accepţi ajutorul americanilor este foarte periculos .

 7. dan spune

  Nu va mai zbateti degeaba. Tara noastra e vanduta din pacate.Si ceea ce a mai ramas se v a vine cu conducerea urmatoare. Dar bucurati va ca nu voi ve ti plati 🙂 V-or plati copii vostri 😛 si din ce cauza? Din cauza noastra a tuturor romanilor care nu ne pasa decit sa traim bine, tragand focul la oala noastra. Copii nostri vor face la fel (ca doar asta anvata la scoli) sa isi traga focul la oala lor, dar atunci focul nu v a mai fi al lor si v a fi mult mai greu. Bucurati va cat mai puteti .
  Din pacate santem un popor ratat :(. Ne am dat examenul in 89.

 8. olaru spune

  Un singur cuvant raspunde la tot. El se numeste educatie. Acesta stiinta se cladeste pe notiuni simple care candva erau invatate in cei 7 ani de acasa.
  Amin.

 9. GabrielMarinescu (@GabrielMarinesc) spune

  Asta este material platit si comandat de rusi?Daca te intrebi cui foloseste concluzia pe care o trage cel ce vede aceste filme rqaspunsul vine singur!

 10. clementina spune

  ajutorul de la americani este precum calul troian al grecilor antici si apare mai ales acolo unde se gaseste petrol ,gaze,diferite oportunitati.Stiu ei sa traiasca bine…………..

 11. iondelaraion spune

  Mi-aduc aminte cand cineva ia zis lu a nost prezident, citez: „Tu esti prietenul meu” inchei citatul.

 12. GICU spune

  @DAN: de ce chinui asa limba romana? tare mi-e ca romani ca tine ua vandut tara. si apoi te mai intreb, de ce te bucuri ca raman datoriile la copiii? esti nihilist? neczurile vin pentru mantuire. avem destinul pe care il meritam. numai credinta si faptele dupa invatatura Domnului Iisus Hristos ne salveaza.

 13. Dan spune

  Frumos articol si din pacate foarte adevarat / real.

  Credinta si invatatura in Isus nu va salva pe nimeni de la nimic.

  Cuatai pe youtube documentarul Thrive care descries vizual extraordinar cum lucreaza aceste coorporatii Americane, invataturile Lui Bashar – Darryl Anka – telepat si nu numai, near-death.com -site care descrie „viata de dupa moarte”.

  Veti intelege apoi ca Isus a fost doar un ICON a carui poveste nu este cea prezentata de biblie si al carui nume reala fost de fapt Iashua (Joshua).
  Isus a fost intra-devar un invatator dar invataturile sale au fost despre natura divina a fiecaruia dintre noi,adica noi suntem prin constiinta noastra Dumnezeu (Creatorul Universal) si existam in interiorul acestuia – de fapt suntem relfexii ale constiintei cratorului, iar moartea este o iluzie a materialului.

  Documentarea este necesara pentru un trai sanatos si plin de fericiri si bucurii – fara restrictiile impuse de biblie – care sunt niste aberatii impuse de preotii vremiii apuse.
  Secretul este in trairea emotiilor la maxim ! cu bucurie in suflet si fara a astepta un rezultat extraordinar.

  Va doresc succes si va iubesc pe toti – pentru ca toti suntem unul si unul sunt toti – suntem interconectati prin campurile energetice in fiecare miiime de secunda desi nu constiientizam acest lucru – exemplu: insusi atomul si lectronii + protonii din jurul sau nu sunt particule fizice ci doar energeii inmagazainate (comasate) – iar tot ceea ce e fizic este o „adunatura de energie cu aceeasi frecventa – si de aceea se prezinta ca materie solida / lichida .. etc .. !

 14. popan spune

  @Dan,
  esti intr-o mare inselare. Tine-ti ideile doar pentru tine, nu mai sminti oamenii.

 15. Florin Sava spune

  Sintem in continuare tratati ca niste imbecili, pentru simplul motiv caaa… asa ne comportam. Am vazut si vedem in fiecare zi semne clare a tot ceea ce inseamna preluarea administrarii tarii de forte oculte. Nu prea mai avem ce sa vindem. A mai ramas sa ne vindem sufletele si nu sintem departe de asta. Romania, trezeste-te!!! Imbecilizarea incepe din fazele cele mai timpurii, din copilarie, cind din fantezie sau pura prostie cumparam telefoane mobile unor copii de 4-10 ani si intelegem cu larghete faptul ca sint lipsiti de minimum de educatie, de faptul ca exemplele de moralitate ce le sint prezentate, nu au nimic de a face cu valoarea! Ne-am uitat istoria, sintem fortati sa ne uitam istoria. Sintem urmasi ai unui Decebal, Eminescu, Brincusi, Mihai Biteazul, Saligny, Tonitza si nicidecum ai unor fanarioti. Treziti-va oameni buni! Ridicati-va in picioare si manifestati-va gindirea.

 16. Regis spune

  este firesc articolul si dominatia SUA, doar oamenii prosti lucreaza in folosul nesimtitilor…. iar spatiu carpatin se confrunta cu o singura problema,,,, Romania ca tara a disparut,,, sa vedem cum o sa numeasca altii aceasta regiune,,,in rest numai de bine! Si, desigur, emotii pozitive maxime!

 17. vili spune

  Cine ne guverneaza? Evident CORPORATIILE?Noi nu suntem in stare de nimic,doar hulpavi in conducere,imbuibati si antiRomani,astia sunt toți cei ce ne-au condus si ne conduc.Niste Tradatori si hoti Mafie internalizata in toate Instituțiile Statului.Mafia Italiana este mic copil fata de Mafia Politica aflată la guvernare si in opoziție .Fratilor trebuie sa deschidem ochii ,altfel ajungem Șerbi in propria tara,sau mai rău vom fi niște bieti COBAI. ROMANIA TREZESTE-TE ! ROMANE DESTEAPTA-TE !

 18. dasercoba spune

  Un popor romanesc ,care-si merita soarta pe deplin. O parte din populatie a emigrat , o parte adopta politica strutului , o parte pupa moaste iar o mica parte ,din oamenii educati protesteaza degeaba!!!! ASTA LA VISTA …….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close