Confruntări cu zeci de morţi la un meci de fotbal

Unităţi ale armatei egiptene au fost desfăşurate miercuri (01 februarie 2012) seara în localitatea Port Said, din nordul ţării, după confruntările sângeroase de la finalul unui meci de fotbal, înainte de o reuniune de urgenţă a guvernului, prevăzută pentru joi, a anunţat postul naţional de televiziune, citat de AFP.

„Armata a desfăşurat trupe la Port Said pentru a împiedica noi confruntări între suporteri”, potrivit televizunii. Cel mai recent bilanţ dat publicităţii de Ministerul Sănătăţii se referă la cel puţin 74 de morţi, dintre care un poliţist.

La rândul său, premierul Kamal al-Ganzouri va „prezida o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre evenimentele de la Port Said„, a adăugat postul egiptean de televiziune.

Ministerul de Interne de la Cairo a anunţat că au fost arestate 47 de persoane, în timp ce şeful armatei, aflată la putere în Egipt, mareşalul Hussein Tantawi, a ordonat efectuarea unei anchete.

Sute de persoane au fost, de asemenea, rănite în aceste confruntări, calificate de preşedintele FIFA, Sepp Blatter, ca „ziua neagră” a fotbalului mondial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.