Daniel Constantin: Posibilitatea măririi pensiilor şi salariilor şi absorbţia fondurilor europene vor fi discutate cu delegaţia FMI

Discuţiile cu delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene vor viza şi posibilitatea de a avea măriri de salarii şi pensii în primăvara acestui an sau până la sfârşitul lui 2012, a declarat joi preşedintele PC, Daniel Constantin.

„Trebuie să aflăm care au fost discuţiile cu cei de la Guvern pentru că din partea Executivului am văzut că vin foarte puţine informaţii şi sigur că principalele discuţiile vor viza posibilitatea de a avea măriri de salarii şi de pensii în primăvara acestui an sau în anul 2012. Deja cunoaştem opinia FMI. Încă de anul trecut, de la ultima vizită în România, ne-au spus că există această posibilitate, probabil că este o chestiune de priorităţi din partea Guvernului dacă vor considera că este o prioritate să mărească pensiile şi salariile, posibilităţi există. Nu trebuie să ne cramponăm că nu există bani în buget. Cred că există resurse în buget pentru mărirea de pensii şi salarii, dar nu aş vrea să fie folosit ca un avantaj în campania electorală. Oamenii au nevoie de pensii şi salarii corespunzătoare nu numai într-un an electoral, ci pe o perioadă corectă”, a spus Constantin, înaintea întâlnirii cu reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

El şi-a manifestat speranţa ca posibilele măriri de pensii şi salarii să nu se facă pentru ca actuala Putere să obţină avantaje electorale.

Potrivit liderului PC, în cadrul discuţiilor cu FMI, BM şi CE, un alt subiect care va fi abordat va viza fondurile europene.

„Din punctul meu de vedere fondurile europene reprezintă principala sursă de investiţii şi în anul 2012, dar mai ales în perioada 2014-2020. Din punctul ăsta de vedere trebuie să vedem dacă avem măsuri noi care s-au luat pentru că de la ultima vizită a FMI am văzut că rata de absorbţie a fondurilor europene nu s-au îmbunătăţit mai deloc. Nici înfiinţarea unui minister al Fondurilor Europene în această formă în care nu cred că are o autoritate foarte mare nu a îmbunătăţit acest proces pe care noi îl considerăm poate cel mai important”, a mai spus Daniel Constantin.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va întâlni, joi, cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi lideri ai USL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.