Delegaţia FMI, CE şi BM se întâlneşte joi, 2 februarie, cu reprezentanţi ai USL şi UNPR

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va întâlni, joi, pe rând, cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi lideri ai USL, precum şi cu conducerea UNPR.

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Marian Sârbu, anunţa, la începutul acestei săptămâni, că unul dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul întâlnirii se referă la revenirea salariilor bugetarilor şi la creşterea pensiilor.

În context, Sârbu preciza că o eventuală revenire a salariilor şi pensiilor nu reprezintă o măsură populistă, el subliniind că România a luat măsuri de ajustare structurală şi că populaţia a ”suferit” timp de doi ani măsuri de austeritate.

Printre temele care ar mai putea fi discutate la întâlnirea cu reprezentanţii UNPR se numără şi taxarea averilor mari, Uniunea precizând încă de la depunerea proiectului legislativ că legea ar urma să se aplice pe o perioadă de trei ani.

Miercuri, delegaţia FMI, CE şi BM s-a întâlnit cu lideri ai Uniunii Democrate Maghiare din România.

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale a început, miercurea trecută, la Bucureşti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România şi se va afla în ţara noastră până pe 6 februarie, având programate întâlniri cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.