Elena Udrea: Este nevoie de o recredibilizare la nivelul Guvernului

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea consideră că la nivelul Guvernului este nevoie de o recredibilizare, nu pentru că actualul Executiv nu ar fi făcut ceea ce trebuie, ci pentru că se simte nevoia „unui nou moment generator de speranţă”.

Udrea a scris pe blogul personal că partidul şi Guvernul au stat „umăr lângă umăr” în lupta pentru stoparea crizei economice, dar nu trebuie să piardă politic împreună.

Elena Udrea a menţionat că întâlnirea de marţi seară a parlamentarilor PDL cu conducerea partidului a generat dezbateri aprinse, replici dure între colegi, abordări nervoase ale unor subiecte, dat fiind îngrijorările resimţite de democrat-liberali după un început de an „greu” pentru partid.

O primă concluzie a întâlnirii, a afirmat Udrea, este aceea că PDL trebuie să schimbe ritmul, să revină în ofensivă. Totodată, a mai constatat vicepreşedintele democrat-liberal, principalul partid de guvernământ nu a reuşit să comunice suficient cu electoratul.

„Noi, preocupaţi să salvăm ţara, am lăsat în urmă oamenii! Din păcate, ne-am dat seama de asta abia după ce nemulţumirile au fost strigate în stradă”, a mai scris Udrea pe blogul său.

În opinia vicepreşedintelui PDL, comunicarea măsurilor luate de Guvern şi a efectelor pozitive produse economiei româneşti nu mai sunt suficiente, Udrea indicând drept soluţie „recredibilizarea Guvernului”.

„Am spus de multe ori că este nevoie de recredibilizare la nivelul Guvernului. Acum este o certitudine şi, oricum, deja poate să pară prea puţin. Nu pentru că acest Guvern nu ar fi făcut ceea ce aveam nevoie să facă, nu pentru că miniştrii nu ar fi muncit pe brânci, ci pentru că avem cu toţii nevoie de un nou moment care să genereze speranţă”, a mai afirmat Elena Udrea.

Potrivit vicepreşedintelui democrat-liberal, „avem nevoie să fim convinşi că cei care ne guvernează ştiu exact încotro mergem. Iar aceştia, în mod evident pentru oricine, suntem noi, cei din coaliţia de guvernământ, cei care am demonstrat că avem soluţii reale şi nu Opoziţia infantilă, guralivă şi leneşă”.

Elena Udrea a precizat că actuala sa postare pe blog cuprinde lucrurile care s-au spus, într-un fel sau altul, la întâlnirea de marţi seară a conducerii PDL cu parlamentarii democrat-liberali.

„Partidul şi Guvernul au stat umăr lângă umăr în lupta pentru stoparea crizei economice. Dar asta nu înseamnă că, politic, trebuie să piardă împreună. Guvernul şi guvernarea trebuie să fie mândria, argumentul principal electoral al PDL, nu o greutate care să atârne de picioarele lui. Guvernul trebuie să fie puternic, prin cei care îl compun, dar şi prin susţinerea din Parlament. PDL are nevoie de un drum pe care să pornim în forţă, dar neapărat împreună!”, a afirmat vicepreşedintele PDL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.