Expertiza tehnică în dosarul lui Şerban Huidu va fi efectuată în 80 de zile

0 4

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, miercuri (01 februarie 2012), că expertiza tehnică dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov în dosarul accidentului rutier provocat de realizatorul tv Şerban Huidu va fi efectuată în termen de 80 de zile, începând cu luna decembrie 2011.

Potrivit unui comunicat transmis presei, în urmă cu câteva zile, a fost efectuat un experiment judiciar la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanţi ai părţilor implicate şi apărătorii acestora.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au depus demersuri şi au solicitat reducerea perioadei de timp necesare efectuării expertizei, dar experţii Laboratorului interjudeţean din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică au comunicat faptul că, datorită volumului mare de activitate şi faptului că au competenţă extinsă la nivelul mai multor judeţe, nu pot finaliza expertiza într-un termen mai scurt decât cel comunicat.

În cadrul cercetărilor au fost audiaţi mai mulţi martori, au fost depuse, în parte, actele medicale ale lui Şerban Huidu, aduse din Austria, urmând ca, după depunerea tuturor actelor medicale, să se dispună efectuarea unei expertize medico-legale cu privire la capacitatea lui Huidu de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

Pe 16 noiembrie 2011, realizatorul tv a fost implicat într-un accident rutier pe raza localităţii Timişul de Sus din judeţul Braşov. Procurorii au stabilit că, în timp ce se deplasa pe DN 1, în dreptul km. 149 din direcţia Predeal spre Braşov, aflat la volanul unui autoturism, Şerban Huidu, în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud), a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul a trei persoane ce se aflau în autoturismul Logan.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata