Ministerul Sănătăţii: Numărul infecţiilor respiratorii acute, în creştere

Peste 77.300 de persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute în ultima săptămână a lunii ianuarie, numărul acestora fiind în creştere cu aproximativ 15%, informează joi Ministerul Sănătăţii.

Potrivit raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, dintre cele 77. 354 de îmbolnăviri, 15.452 au fost pneumonii, iar 61.841 – viroze respiratorii.

Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (61 faţă de 52).

Până în prezent, au fost confirmate 24 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal tip A, subtip H3.

În săptămâna 23 – 29 ianuarie au fost confirmate încă 9 cazuri de gripă AH3N2.

Pentru evitarea îmbolnăvirilor, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă, cu temperaturi foarte scăzute, să asculte sfatul medicilor pentru evitarea îmbolnăvirilor, să nu neglijeze regulile de igienă personală şi să respecte un regim de viaţă sănătos.

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

În această perioadă, este bine ca alimentaţia să fie bogată în proteine, legume şi fructe.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.