Părintele Efrem, egumenul Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos, a cerut eliberarea condiţionată din închisoare

Egumenul Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, arhimandritul Efrem, care se află în prezent în închisoarea Korydallo din Atena, a înaintat o cerere către Curtea de Apel a Greciei prin care solicită comutarea detenţiei preventive în eliberare condiţionată, a informat canalul de televiziune grec Mega, citat de ITAR-TASS.

Conform informaţiilor postului menţionat, Părintele Efrem a făcut referire în cererea sa „la starea sănătăţii sale şi, de asemenea, la faptul că locul său de reşedinţă este cunoscut şi, prin urmare, nu poate fi bănuit că ar putea să fugă din ţară”.

În aceeaşi cerere, arhimandritul a evocat din nou nevinovăţia sa în cazul schimbului de proprietăţi imobiliare dintre mănăstire şi statul grec. Conform aceleiaşi surse, cererea egumenului Efrem se află deja în examinarea Procuraturii Curţii de Apel, care va prezenta decizia sa judecătorului în acest dosar Irini Kalou.

ITAR-TASS aminteşte că, în timpul anchetei preliminare, judecătorul s-a pronunţat pentru arestarea stareţului Mănăstirii Vatoped, sub acuzaţia de „spălare de bani şi mărturie mincinoasă”, în timp ce procurorul a apreciat că egumenul trebuie să fie eliberat condiţionat pentru o cauţiune de 200.000 de euro şi interzicerea ieşirii din ţară.

Cu toate acestea, Consiliul Curţii de Apel a decis la 23 decembrie arestarea arhimandritului Efrem şi plasarea lui în arest preventiv până la începerea procesului, a cărui dată nu a fost stabilită.

Conform legislaţiei elene, detenţia preventivă nu poate depăşi un an şi jumătate. Părintele Efrem, stareţul Mănăstirii Vatoped, considerată un vârf al spiritualităţii monahale ortodoxe, a fost arestat în ajunul Crăciunului şi trimis preventiv în închisoare, fiind acuzat de ilegalităţi într-o afacere de schimb de terenuri între mănăstire şi statul grec.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.