EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

CNA a amânat transformarea 10TV în Digi 24

0

Membrii CNA au amânat joi (02 februarie 2012) modificarea licenţei audiovizuale a S.C. RCS&RDS SA Bucureşti care vizează schimbarea denumirii postului 10 TV în Digi 24, până la şedinţa viitoare, când vor să le vadă alături de managerul de proiect şi pe „vedetele postului”.

Propunerea de amânare a venit iniţial din partea preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, care a spus că această măsură nu va afecta în vreun fel dramatic acest post, pentru că el va emite în noua formulă de la 1 martie.

„E un post care îşi propune să intre pe piaţă de la 1 martie, deci propunerea de amânare nu împiedică activitatea lor, până la o nouă şedinţă a CNA. Nu implică decât cunoaşterea proiectului din partea noastră, vom avea ocazia să vorbim cu echipa redacţională”, a spus Popescu.

Amânarea a fost susţinută şi de alţi membri ai CNA, precum Cristina Trepcea – care a avut rezerve în ceea ce priveşte seriozitatea acestui post 10TV ce a primit deja somaţii şi sancţiuni.

Printre cei care au susţinut aprobarea modificării licenţei şi care au fost convinşi că „întâlnirea cu vedetele postului” nu va schimba mult din situaţie, mai ales că echipa deja este cunoscută, au fost Dan Grigore, Narcisa Iorga, Ioan Onisei.

Modificarea licenţei audiovizuale din partea S.C. RCS&RDS SA Bucureşti vizează şi schimbarea tematică a emisiunilor, transformându-se din sfera generalistă în cea a ştirilor.

Potrivit managerului de proiect al postului, George Orbean, postul va putea emite din 1 martie, studiourile şi dotarea fiind „pregătite şi fără probleme”.

Din echipa redacţională a postului vor face parte, printre alţii, Valeria Dorneanu, Cosmin Prelipceanu, Ema Zeicescu, Gabriela Peşet. Sunt deja angajaţi 50 de reporteri şi corespondenţi în 20 de oraşe.

„Ne propunem să livrăm informaţii, mai puţine talk-show-uri şi mai multe ştiri. Va fi un matinal cu difuzarea unor ştiri şi în principal va exista şi o emisiune intitulată ‘România în direct’, ce se va transmite de luni până vineri. La fiecare oră fixă vor fi jurnale de ştiri. Vor fi trei echipe de jurnalişti şi în funcţie de actualitate se opresc jurnalele şi se introduce tematica evenimentului important al zilei.Vrem să avem cât mai puţine dezbateri”, a explicat membrilor CNA reprezentantul postului de televiziune, George Orbean, responsabilul de proiect.

Unul dintre membrii CNA Mihai Mălaimare a vrut să ştie dacă postul va emite emisiuni culturale, răspunsul fiind că vor exista şi jurnale culturale dedicate copiilor.

Dan Grigore a atras atenţia celor de la S.C. RCS&RDS SA că este nevoie şi de emisiuni culturale, chiar dacă tentaţia tuturor televiziunilor este de se axa mult pe programele care fac rating.

George Orbean a declarat presei că în prezent postul Digi 24 va fi unul de portofoliu, care se va difuza numai în reţeaua RCS &RDS şi care nu are obiectiv comercial.

„Audienţa va fi de 0,7 în primele 6 luni şi nu vrem o audienţă specială că audienţa pentru noi nu e un scop, ci e un efect. Ne-am propus să facem un lucru bine organizat cu oameni foarte buni”, a declarat Orbean.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.