Cursele aeriene Cluj-Budapesta, anulate din cauza falimentului companiei Malev

0

Cursele aeriene ale companiei Malev între Cluj şi Budapesta au fost anulate, vineri, în contextul anunţului privind încetarea tuturor zborurilor companiei ungare, ca urmare a problemelor financiare.

Conform datelor furnizate de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, începând de vineri au fost anulate cursele aeriene care urmau să sosească de la Budapesta la Cluj la orele 1,15 şi 15,45, la fel cum au fost anulate cursele de la Cluj spre Budapesta de la orele 6,10 şi 16,20.

Potrivit Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, operatorul aerian ungar a anunţat încetarea operării tuturor zborurilor sale, după 66 de ani de activitate.

„În cadrul comunicatului se precizează de către CEO-ul Limburger Lorant că această decizie a fost luată pentru că situaţia lichidităţilor companiei a devenit de nesusţinut. (…) Pentru detalii privind călătoria programată cu compania Malev, pasagerii sunt rugaţi să ia legătura cu compania aeriană la numerele de telefon: apel din Ungaria la 06-40-21-21-21 sau din orice alta ţară la 0036-1-802-11-11”, se menţionează în informarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Compania aeriană Malev şi-a întrerupt toate operaţiunile vineri, începând cu ora locală 6,00, relatează agenţia de presă ungară MTI.

Boardul operatorului aerian a decis sistarea activităţii, pentru a reduce pierderile financiare. În replică la rapoartele recente despre companie, mai mulţi subcontractori şi-au pierdut încrederea şi au solicitat să le fie plătite serviciile în avans, a explicat managerul Lorant Limburger. Această situaţie a accelerat cheltuielile până la un nivel de nesuportat pentru companie, a adăugat el.

De asemenea, în contextul unei decizii recente a Uniunii Europene defavorabile transportatorului ungar, acesta nu mai este capabil să asigure resursele necesare pentru funcţionarea companiei, a spus Limburger.

Compania a afirmat că pasagerii cu bilete deja cumpărate vor fi informaţi de angajaţi ai departamentului de relaţii cu clienţii în legătură cu aranjamente alternative de călătorie şi eventuale compensaţii.

Pe de altă parte, Ministerul ungar al Dezvoltării Naţionale a anunţat marţi că executivul de la Budapesta ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că toţi pasagerii Malev vor fi în siguranţă indiferent de circumstanţe.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.