Egipt: Poliţia recurge la gaze lacrimogene pentru a împrăştia mii de protestatari, la Cairo

0

Poliţia egipteană a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a împrăşita mii de manifestanţi, care doreau să ia cu asalt joi (02 februarie 2012) seara sediul Ministerului de Interne din Cairo, în semn de protest faţă de violenţele sângeroase produse în urmă cu o zi la un meci de fotbal în Port-Said, informează AFP, AP şi Reuters.

Protestatarii, care scandau slogane împotriva autorităţii militare şi poliţiei, au fost opriţi de un cordon de poliţişti care le bloca înaintarea spre minister folosind grenade lacrimogene.

Conform unui reprezentant al securităţii egiptene, manifestanţii au aruncat cu pietre în forţele de ordine. Mai mulţi protestatari au fost răniţi şi au fost evacuaţi din zonă.

În Piaţa Tahrir, simbol al mişcării de protest de la începutul anului trecut, au fost observate mai multe ambulanţe care se îndreptau spre locul incidentelor.

Cel puţin 74 de persoane şi-au pierdut viaţa şi sute de persoane au fost rănite, miercuri seara, la Port Said, în cursul violenţelor, care au izbucnit după un meci între echipele Al-Masry şi Al-Ahly /3-1/, în campionatul de fotbal al Egiptului, determinând intervenţia armatei.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.