FOTOGRAFIA ZILEI: Cum poate încăpea o planetă într-o picătură de apă?

Lucrările – reprezentări sferice – ale  fotografului german Markus Reugels redau o serie de imagini uimitoare ale Pamântului, ale planetei Jupiter sau ale Lunii.

La început a fost un fel de hobby pentru Reugels, de a realiza fotografii pentru albumul de familie. Apoi a devenit interesat de imaginile care nu pot fi vazute cu ochiul liber, scrie Discovery News.

Subiectul preferat al fotografiilor este apa, formele pe care le capătă în mişcare, dezvăluind toate tipurile de forme minunate, care nu pot fi vizualizate pentru ochiul uman.”Apa poate crea forme frumoase, în mişcare, la o viteză mică „, spune Reugels.

Artistul a făcut o serie de experimente adăugând coloranţi alimentari şi geluri în apă pentru  flash-uri care au un  efect straniu, strălucitor. Anul trecut,  a surprins pe peliculă stropii care sar de pe burlanele casei şi care pot atinge între 3 cm la 15 cm în înălţime. El a adăugat  în apă un amestec de zahăr şi un agent de îngroşare (gumă de guar) pentru a obţine forme deosebite.

Pentru „planetele lichide” a avut ca sursă de inspiraţie o fotografie cu Spiderman prins într-o picătură de apă. „M-am gândit cum aş putea  plasa Pământul într-o singură picătură”, a spus el. A folosit o imagine a planetei noastre albastre, prin satelit, ca fundal, şi cu ajutorul camerei a captat lumina refractară, prin picăturile de apă care au încadrat-o. Apoi el a extins proiectul şi la alte planete, cum ar fi Jupiter.

Deşi procesul pare a fi simplu, este departe de fi aşa de uşor. Trebuie prins momentul potrivit, condiţii de lumină şi multă răbdare pentru a crea aceste fotografii. „Dispozitivele tehnice sunt numai cheia pentru a aduce imaginaţia dumneavoastră în imagini”, spune el

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.