România, locul şase în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în decembrie

0

România se situează pe locul şase în Uniunea Europeană la creşterea comerţului cu amănuntul în decembrie 2011 comparativ cu luna precedentă, în condiţiile în care în UE comerţul cu amănuntul a înregistrat un avans de 0,3%, iar în zona euro un declin de 0,4%, arată datele prezentate vineri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre, comerţul cu amănuntul a scăzut în 11 ţări, a rămas stabil în Irlanda şi Suedia şi a crescut în 8 state.

Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Malta şi Slovenia (ambele cu 3,1%) şi Letonia (2%), iar cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Portugalia (2,2%), Belgia (1,5%), Polonia (0,7%), Estonia (0,5), Marea Britanie şi Danemarca (ambele cu 0,5%) şi România (0,3%)

În decembrie 2011, comparativ cu decembrie 2010, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 1,6% în zona euro şi a crescut cu 0,1% în UE.

În rândul statelor membre, comerţul cu amănuntul a scăzut în 10 ţări şi a crescut în 11 state. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Portugalia (8,8%), Spania (5,3%) şi Slovacia (3,3%). În schimb, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Lituania (13%), Letonia (7,1%) şi Marea Britanie (6,3%). România a înregistrat o creştere de 3,9% a comerţului cu amănuntul în decembrie.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.