EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Invenţia care te scapă de coşmarul PARCĂRILOR

Lipsa unui loc de parcare a devenit  o mare problemă pentru majoritatea dintre noi. Senzorii  de parcare, în limbajul de specialitate „patch(plasture) de parcare „, cuplaţi cu senzorii wireless şi aplicaţiile mobile ar schimba modul de pilotare al autovehicolelor  în locurile de parcare libere.

„Autorităţile engleze  au început deja introducerea frecvenţei radio de identificare (RFID) în permisele de parcare, ceea ce va mai permite  supraveghetorilor din parcări verificarea maşinilor printr-o scanare rapidă de către un cititor portabil”, a declarat Adrian Osos, reprezentant  CEO Solutions Deteq, un start-up care a dezvoltat noul „plasture de parcare” în cadrul Centrului de Inovare Sussex  Brighton din Marea Britanie. Adevărata provocare constă în faptul că acest plasture poate anunţa  când un loc de parcare este gol sau ocupat, fără a fi nevoie de un echipament special.

Întrucât firma se află în faza de brevetare,  nu a dezvăluit modul de funcţionare al senzorului, cert este că sistemul nu va avea nevoie de nici o infrastructură nouă.

El este conceput astfel încât să funcţioneze cuplat pe frecvenţa RFID, dacă este necesar, şi o aplicaţie smartphone.

Aplicaţia poate furniza, în timp real, informaţii despre locurile de parcare disponibile, pe străzi cu coduri de culori.

Sistemul poate alerta, de asemenea, supraveghetorii de trafic când este aglomeraţie şi în aceste condiţii se poate monitoriza gradul de ocupare al spaţiilor, dar şi preţurile de parcare. În zonele mai puţin congestionate preţurile ar fi mai ieftine.

Unele centre comerciale moderne şi parcurile auto îşi dirijează clienţii în locurile de parcare libere şi chiar reamintesc acestora locul unde au staţionat atunci când se întorc de la cumpărături.  Dar aceste sisteme, dezvoltate de Park Assist în Australia, se bazează pe reţele foarte scumpe de  camere video.

O altă abordare în curs de testare în San Francisco, este de a îngropa magnetometre în fiecare spaţiu de parcare. Dezvoltat de către Georgia pe bază de StreetSmart, acesta acoperă peste 8000 de locuri, adică o reţea de patch-uri.  Procesul este, de asemenea, în faza de experiment  de către Dynamic Pricing.

„Acest tip de aplicaţie bazată pe tehnologie avansată va juca un rol vital în sistemul parcărilor. La fel de important va fi şi controlul maşinilor şi timpul de staţionare în spaţiile de parcare, evitându-se amenzile pentru depăşirea timpului de parcare”, este de părere Watters Paul membru al Asociaţiei de Automobile din Marea Britanie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata