Anca Boagiu după discuţia cu şeful FMI: MTI a respectat calendarul asumat

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a respectat calendarul convenit cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, ministrul Anca Boagiu şi şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, având vineri (03 februarie 2012) seară o ultimă întâlnire înainte de sfârşitul misiunii.

Potrivit unor surse guvernamentale, cei doi au discutat vineri seară la sediul Ministerului de Finanţe, în prezenţa ministrului Gheorghe Ialomiţianu, despre calendarul stabilit la misiunea precedentă, Ministerul Transporturilor îndeplinind calendarul asumat.

Memorandumul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional prevede desemnarea unui management privat în 2012 pentru Electrificare CFR, TAROM şi Portul Constanţa. Iniţial, TAROM trebuia să selecteze un management privat până la finele lunii ianuarie 2012.

Pe de altă parte, CFR Marfă a ieşit de pe lista companiilor care trebuiau să beneficieze de management privat urmând să fie privatizată prin vânzarea unui pachet către un investitor strategic până în luna octombrie a anului viitor, iar viitoarea companie ce va prelua principalul operator feroviar de marfă va decide asupra managementului companiei.

În ceea ce priveşte TAROM, compania va fi listată la bursă, cu 20 la sută din acţiuni, însă calendarul de selecţie a managementului privat a fost afectat se procesul de selecţie a companiei/consorţiului care va intermedia listarea celor 20 de procente.

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a început, miercurea trecută, la Bucureşti, a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România. Conferinţa de final a celei de-a patra misiuni de evaluare va avea loc duminică, la ora 16.00.

Acordul stand-by dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.