Cătălin Predoiu, prim-ministru interimar al României

– Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a fost numit, de preşedintele Traian Băsescu, premier interimar.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern, informează Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc şi, în temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 şi 107 alin (3) din Constituţia României republicată, precum şi al articolelor 5 şi 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern”, se arată în comunicatul citat.

Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia de a depune mandatul guvernului. ”Am depus mandatul guvernului pentru că nu mă agăţ de putere. Pentru ţară este extrem de important să avem stabilitate economică şi să putem câştiga împreună cu românii. (…) Am luat decizii extrem de grele. Acele măsuri au fost luate cu gândul la viitorul României, nu pentru că am dorit, ci pentru că a trebuit”, a subliniat Emil Boc.

Acesta a făcut un apel la clasa politică să treacă ”rapid” prin Parlament un nou guvern. După şedinţa de Guvern de luni, premierul demisionar a fost la Palatul Cotroceni, în jurul orei 11,30, pentru o scurtă întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.