Drumurile naţionale din şapte judeţe din ţară sunt blocate din cauza zăpezii şi a viscolului

În judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi şi Tulcea, toate drumurile naţionale sunt blocate, iar autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti-Feteşti, este de asemenea închisă circulaţiei rutiere, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar.

Acesta a precizat că la nivelul ţării 47 de drumuri naţionale au circulaţia întreruptă, iar pe alte şapte drumuri circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii şi a viscolului.

Codul portocaliu de ninsori şi viscol pentru jumătatea de sud a ţării a intrat în vigoare duminică, la ora 18,00. Poliţiştii le recomandă insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum în aceste condiţii.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a anunţat duminică seara că se preconizează ca luni, 6 februarie, să fie închise la nivel naţional 2.667 de unităţi de învăţământ, potrivit raportărilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene la ora 19,00.

O avertizare meteo cu cod portocaliu de ninsori şi viscol a intrat în vigoare duminică de la ora 18.00 pentru partea de sud şi de sud-est a teritoriului ţării, a informat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, până miercuri 8 februarie, la ora 10.00, vor fi ninsori, intensificări ale vântului, viscol şi polei în jumătatea de sud a ţării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.